הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

עונת החורף משופעת במגוון גדול של ירקות מופלאים. ירקות טריים בצרוף של פתיתי בורגול, יוצרים מנה רעננה ומיוחדת, שאותה מעטר רוטב משגע חמצמץ של יוגורט

21/02/2015

DSC_0267למצרכים:

6 קישואים בלאדי קטנים פרוסים לארבע לאורך

צרור עלי תרד (רק העלים) שטופים ונקיים

1 ספל פתיתים פלוס – פתיתים ממחיטה מלאה

3 שיני שום פרוסים

6 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס

לרוטב:

1 כוס יוגורט (רצוי בופאלו)

צרור שמיר קצוץ

שמן זית

להכנה:

1. לבשל את הפתיתים לפי הוראות ההכנה. (1 ספל פתיתים עם 1 ורבע כוסות מים וכפית מלח).

2. לחמם שמן זית במחבת. להוסיף את הקישואים ולהקפיץ אותם עד הזהבה. להוסיף את השום ולטגן יחד תוך עדי ערבוב עוד דקה.

3. להוסיף את עלי התרד ולערבב. להקפיץ יחד עד שהתרד יהיה נבול לגמרי. להוסיף מלח ופלפל שחור גרוס.

4. להוסיף את הפתיתים המוכנים למחבת לערבב יחד ולהקפיץ עוד 2-3 דקות.

5. בקערה, לערבב את היוגורט והשמיר, להוסיף מעט מלח.

6. להגשה: לשים בצלחת עמוקה פתיתים עם קישואים ותרד. לפזר מסביב יוגורט ועליו זרזיף שמן זית.

לאכול חם וליהנות מהרעננות, מהטעמים ובעיקר מאיכות המנה. התיאבון :)

אהבתם את המתכון? כבדו בלייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה