הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

מהיום אפשר להשוויץ בכל ארוחה עם מאפה מושקע שלוקח 10 דקות הכנה – עלי פילו ממולאים במלית בצל וכרשה – השילוב של מתיקות הבצל עם קריספיות העלים הופכים את המאפה למושלם (וזה עוד לפני שדיברנו על המראה הנפלא שלו)

08/02/2015

DSC_0066מיני קישים של בצל וכרשה, עטופים בבצק פילו. המתיקות של הבצל עם הקריספיות של העטיפה  - עלי הפילו, הופכים את המאפה למושלם. מתאים לכל ארוחה או כארוחה בפני עצמה. וזה עוד לפני שדיברנו על המראה היפה שלהם…

למצרכים: (4 מנות אישיות)

2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות

1 כרשה גדולה חתוכה לשתיים ופרוסה

2 כפות סוכר חום

2 ביצים

3/4 כוס קמח תופח

100 גרם גבינה בולגרית

מלח – לפי הטעם

פלפל שחור גרוס

4 כפות שמן זית

4 עלי פילו

תרסיס שמן

להכנה:

1. במחבת גדולה לחמם שמן זית. להוסיף את הכרשה והבצל ואת הסוכר החום ולערבב. לטגן יחד עד שהבצל יתרכך ויזהיב, להעביר לקערה. לצנן היטב.

2. להוסיף לקערה את הביצים, הקמח והגבינה הבולגרית. לערבב. אם בוחרים להוסיף מלח זה הזמן. להוסיף פלפל שחור.

3. לשמן תבניות אישיות עם ספריי שמן. לפרוס עלה פילו, לרסס אותו עם תרסיס שמן ולקפל ל-2. לרסס שוב ולקפל שוב ל-2.

4. להניח בתבנית אישית את העלה כשהשוליים של העלה נשארים מחוץ לתבנית. למלא את העלה הבצל שהכנו מבעוד מועד. לכסות את המילוי עם שולי הבצק שנותרו בחוץ.

DSC_0059

5. לרסס את השוליים בספריי שמן.

6. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה. בתאבון :)

DSC_0061

אהבתם את המתכון? כבדו בלייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה