הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

עוגת ריקוטלה – עוגה בחושה עם נוטלה וריקוטה – נפלא כמה שזה טעים!

07/02/2015

עוגה בחושה עם ריקוטה ונוטלה. הריקוטה תורמת לרכות ועושר העוגה והשילוב בין השניים – מושלם. תנסו ותיווכחו איך גבינה ושוקולד יכולים להיות זיווג מושלם!

DSC_0014למצרכים:

4 ביצים (קטנות)

250 גרם ריקוטה

120 גרם נוטלה

50 גרם חמאה רכה

50 מ”ל חלב

180 גרם סוכר

180 גרם קמח תופח

100 גרם אגוזי לוז קצוצים

למריחה מעל:

ממרח שוקולד נוטלה

לעיטור:

אגוזי לוז, סוכריות וכדו’

להכנה:

1. להפריד את החלמונים מהחלבונים.

2. מקציפים היטב את החלמונים עם סוכר וחמאה (רצוי עם מטרפה/מיקסר עם וו גיטרה) עד שיהיה קרם בהיר ותפוח.

3. להוסיף את הריקוטה ואת הנוטלה ולערבב היטב יחד. להוסיף את החלב.

4. להוסיף את הקמח ואת האגוזים הקצוצים ולערבב יחד היטב. עד שהכל יהיה אחיד.

5. להקציף את החלבונים לקצף קשה.

6. לערבב את החלבונים בקיפול לתוך עיסת השוקולד.

7. להעביר לתבנית משומנת ולאפות 35 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות

8. לצנן את העוגה ולמרוח עליה ממרח נוטלה – ולעטר לפי רצונכם.

בתאבון!DSC_0015

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

 

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה