הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

פסטה מהירת הכנה מהמטבח האיטלקי, מלאת טעמים וחן

02/02/2015

פוטנה באיטלקית היא יצאנית, ומכאן שמה של המנה המושחתת. בנאפולי עסקי היצאניות פרחו בתוך מה שנקראו “בתים סגורים”. בבתים החלונות היו תמיד מוגפים כדי שהעוברים ושבים ברחוב לא יראו את הנעשה בפנים והנערות לא תדענה אם זה יום או לילה בחוץ.
הנערות לא הורשו לצאת מפתח הבית אבל קיבלו אספקה שוטפת מנער שליחויות שהיה מתרוצץ בין החנויות, ואוסף מכל הבא ליד. דבר לא נחסך מהן ובעיקר לא אוכל. הן היו מבשלות בין לקוח אחד לשני דברים מזינים מכל מה שהיה להן במטבח, בישול מהיר וזריז שלא לקח זמן ממושך. וכך נולדה הפסטה פוטנסקה.

DSC_0935למצרכים:

1 חבילת פסטה (במקרה שלי פרפרים) מבושלת לפי הוראות יצרן

8 פילטים של אנשובי

50 גרם זיתי קלמטה מגולענים חצויים

4 שיני שום כתושות

1/2 ק”ג עגבניות שרי (חתוכות ל-4)

גבינת פרמזן / גבינת פטה – לפי בחירה

1/3 כוס שמן זית

להכנה:

לחמם את השמן זית במחבת. להוסיף את הפילטים ולטגן אותם עד שיימסו. להוסיף את השום ולערבב. להוסיף את העגבניות ולערבב. להוסיף את הזיתים ולערבב הכל יחד. לטגן יחד 5 דקות. להוסיף פנימה את הפסטה ולערבב כך שהפסטה תהיה מצופה כולה ברוטב ומיצי העגבנייה.

לשים בצלחת הגשה לפזר מעל גבינת פרמזן מגורדת או פטה ו…..לאכול :) בתאבון

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה