הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

מנה נפלאה של ירקות מבושלים וצלויים בתנור, כל כך טעימה, כל כך יפה עד שלא ניתן להתעלם ממנה בארוחה – נסו והיווכחו!

28/01/2015

מנה של ירקות זריזה, קלה להכנה והכי חשוב כל כך טעימה שניתן לצרף אותה לכל ארוחה. עם אורז, עם פירה, ליד בשר על פסטה או כארוחה צמחונית בפני עצמה. הרעיון במנה הוא לא “להרוג” את הירקות. להתנהג אליהם בעדינות ובסבלנות. ולהכנה:

DSC_0804למצרכים:

2 זוקיני – לא מקולפים חתוכים לפרוסות עבות (יחסית) וכל פרוסה חתוכה לשניים

1 חציל חתוך לפרוסות וכל פרוסה לחתוך ל-4

1 פלפל אדום נקי פרוס

1 פלפל ירוק נקי פרוס

1 בצל גדול חתוך לטבעות

4 שיני שום כתושות

1 ק”ג עגבניות (לי היו שרי אבל זה ממש לא חובה)

1 שקית של תרד (אני השתמשתי בתרד ניוזילנדי אבל זו ממש אינה חובה)

פלפל, מלח

4 כפות שמן זית

פטרוזיליה לעיטור

להכנה:

1. להניח את העגבניות על תבנית ולרסס אותן בתרסיס שמן (או למרוח בשמן זית). לצלות אותן בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לחצי שעה.

2. בסיר גדול ושטוח לחמם שמן זית. להוסיף את הבצל ולטגן עד שקיפות. להוסיף את השום ולערבב. להוסיף את שאר הירקות ולערבב אותם יחד – בערך 10 דקות – לצלות אותם מעט.

DSC_0797

3. להוסיף לסיר את העגבניות הצלויות ולערבב (בעדינות). להוסיף מלח ופלפל – להנמיך את להבת הגז ולבשל עוד 20 דקות יחד תוך כדי ערבוב עדין מדי פעם.

DSC_0799

4. לחמם תנור לחום של 180 מעלות ולהכניס את הסיר לחצי שעה לתנור.

DSC_0807

5. להעביר לצלחת הגשה ולפזר מעל פטרוזיליה קצוצה. איזו מנה יפה וטעימה – גם לחיך וגם לעין.

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה