הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

לזניה נפלאה בטעמה. עשירה ומפנקת והבונוס – איננה משמינה

25/01/2015

DSC_0760למצרכים:

2 חצילים (ממליצה על הזן הבלאדי)

שמן זית – להברשה על החצילים

למילוי:

1 חבילת גבינת כנען

1 קוטג’

1 ביצה

1 כפית מלח

לפיזור בין השכבות:

100 גרם מוצרלה פרוסה לפרוסות דקות

100 גרם גבינת פרמזן מגורדת – אופציה

לרוטב:

4 עגבניות גדולות מרוסקות

4 שיני שום כתושות

1/2 בקבוק מיץ עגבניות (MOTTI)

1 קופסת רסק עגבניות קטן

3 כפות שמן זית

2 כפיות סוכר

1 כף שטוחה מלח

צרור פטרוזיליה

DSC_0749

להכנה:

לחצילים:

לחתוך את החצילים לפרוסות בעובי 3- 2.5 ס”מ בערך. למרוח כל פרוסה בשמן זית בעזרת מברשת ולשים את הפרוסות בתבנית. לאפות  אותן בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד שיזהיבו (בערך חצי שעה) בזמן האפייה להפוך אותם גם לצידם השני.

למלית הגבינה:

לערבב את כל חומרי המלית היטב.

לרוטב:

לחמם שמן זית במחבת. להוסיף את השום הכתוש ולערבב. להוסיף את העגבניות המרוסקות ולערבב. להוסיף את רסק העגבניות ומיץ העגבניות. להוסיף את התבלינים ולערבב יחד. להוסיף פטרוזיליה קצוצה ולבשל את הרוטב על אש קטנה רבע שעה.

DSC_0752

להרכבת הלזניה:

בתבנית מרובעת/מלבנית (25 על 25 בערך) לשים שכבה של רוטב עגבניות. עליה להניח שכבה של חצילים. מעל החצילים לשים מלית גבינה, לפזר – אין צורך לשטח את המלית. מעל לפזר פרוסות מוצרלה ולפזר פרמזן. מעל לשים שכבה של רוטב עגבניות מעל שכבה של חצילים, שוב מלית גבינה, שוב מוצרלה ופרמזן ולסיים עם פרוסות חצילים, כשמעליהם השכבה האחרונה תהיה רוטב עגבניות ומעל פרוסות גבינת מוצרלה ופרמזן מגורד. (חשוב לפני ההתחלה, לחלק את מלית הגבינה ל-2).

DSC_0753

DSC_0756

DSC_0760

לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה. הלזנייה לא תיחתך כמו עוגה. צריך להוציא מנות עם כף (לאחר חיתוך). או לחילופין לעשות את הלזנייה במנות אישיות – זיכרו! אין פסטה. אין עלי לזניה ולכן החיתוך לא יהיה מושלם. אבל הטעם יהיה הרבה יותר ממושלם!

 

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

 לב

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

Thumbnail

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
Thumbnail

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
Thumbnail

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה