הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

האימאם התעלף על שום מה? אחרי שטעם את המנה הוא פשוט……התעלף. מנה טורקית נפלאה של חצילים, בשר ועגבניות

24/01/2015

DSC_0723למצרכים: (4 מנות)

לחצילים:

2 חצילים בינוניים (לבחור חצילים צרים, בינוניים וקלים)

שמן לטיגון

למילוי בשר:

1/2 ק”ג בשר בקר טחון

1 בצל גדול קצוץ

4 כפות שמן קנולה

1 כפית כמון

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כפית כורכום

מל, פלפל שחור גרוס – לפי הטעם

לרוטב העגבניות:

4 שיני שום כתושות

4 כפות שמן זית

6 עגבניות מרוסקות

1 רסק עגבניות קטן

1/2 כוס מים (אני שמתי מיץ עגבניות)

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית צ’ילי יבש

מלח – לפי הטעם

להניח מעל:

2 פלפלים חריפים

להכנה:

1. לחצות את החצילים לשניים, לעשות בהם פסי שתי וערב ולטגן אותם משני צדדיהם גד השחמה. להניח על נייר סופג.

DSC_0643

2. במחבת, לטגן את הבצל עד שקיפות ולהוסיף את הבשר. לטגן את שניהם יחד עד שהבשר יזהיב. להוסיף תבלינים, לערבב. (לטעום אם יש צורך לתקן טעמים).

3. להניח את החצילים בתבנית חסינת חום ולרוקן אותם מעט מתוכנם בעזרת כף (לא לגמרי). את תוכן החצילים להניח מסביב.

DSC_06694. למלא את החצילים במילוי הבשר בנדיבות.

5. לרוטב: בסיר קטן לחמם את השמן. להוסיף את השום, לטגן כמה שניות (לשים לב שלא ייחרך). להוסיף את העגבניות לערבב, להוסיף את רסק העגבניות והמים (או מיץ העגבניות) ואת התבלינים. לבשל על אש קטנה 10 דקות. לטעום ואם צריך לתקן טעמים (נורא תלוי בטעם – יש שאוהבים מעט יותר מתקתק, יותר חריף או יותר חמצמץ).

6. לשפוך את הרוטב על החצילים. לחתוך 2 פלפלים חריפים ל-2 ולנקות אותם מגרעיניהם. לשים פלפל מעל כל חציל (כל שלכל מנה יהיה פלפל חריף)

DSC_06707. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 20-30 דקות – או עד שבשוליים מזהיבים.

DSC_0723

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

 

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

Thumbnail

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
Thumbnail

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
Thumbnail

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה