הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 741

החל מאוקטובר 2013

טעם התפוחים החמצמצים, התחתית הפריכה, הקצף הוונילי המשגע כל אלה מחזירים אותי לילדות, לעוגות של אמא. העוגה קיבלה טוויסט נפלא ועכשווי.

23/01/2015

עוגת תפוחים שמזכירה ילדות. מזכירה את הבית. מזכירה את הימים בהם אמי הייתה אופה והיינו תמיד מעקמים את הפרצוף למראה עוגת התפוחים עם השלוש שכבות. שכבה פריכה, שכבה של תפוחים ועליה קצף שתמיד היה מקבל מעליו אחרי האפייה עיגולים של זהב. כילדה לא אהבתי עוגת תפוחים. השוני בין המרקמים של התחתית והתפוחים לא היו מובנים לי. היום, כשאני אופה עוגות, אני מבינה יודעת והכי אוהבת עוגות תפוחים למיניהם. אולי זה עניין של בגרות, אולי עניין של בשלות או אולי עניין של געגועים לימים אחרים, ימים של פעם. ימים של תום. אולי פשוט….להתרפק על זיכרונות העבר. אבל מה זה חשוב למה, זו עוגה מנצחת. נקודה.

BBBB

העוגה שלי קיבלה טוויסט משגע. התייחסתי אליה כמו אל עוגיות שושנים. לכו אחרי צעד אחר צעד (נורא פשוט) ותטעמו יחד איתי את עוגת הילדות שלי.

המצרכים: (לעוגה קוטר 24)

לתחתית:

350 גרם קמח תופח

200 גרם חמאה

3 חלמונים

1 שמנת חמוצה

למילוי תפוחים:

50 גרם חמאה

6 תפוחי גרנד סמיט גדולים

מיץ מ-1 לימון

1/2 כוס סוכר

5 מקלות קינמון

1 כפית גדושה קורנפלור

4 כפות מים קרים

לקצף:

3 חלבונים

1 כוס סוכר

80 גרם אינסטנט פודינג (חבילה)

להכנה:

1. להכנת המלית: לקלוף את התפוחים ולחתוך אותם לקוביות (לגלען אותם). להניח אותם במחבת גדולה עם החמאה, מיץ הלימון, הסוכר ומקלות הקינמון. לבשל אותם יחד עד שיהיו בדרגת אל דנטה – רכים מבחוץ אך מעט קשים מבפנים. בקערה קטנה, לערבב את הקורנפלור עם המים – עד שלא  יהיו גושים ולשפוך על התפוחים. לערבב יחד ולבשל עוד 3 דקות. לצנן את התחתית היטב. להוציא את מקלות הקינמון – ולזרוק אותם. אנו לא זקוקים להם יותר.

DSC_0645

2. להכנת הבצק: לשים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה ולעבד עד איחוד מושלם. לרפד תבנית בבצק.

3. על גבי הבצק לשים את מלית התפוחים (הקרה) ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.

DSC_0678

4. חמש דקות לפני סיום האפייה להכין את הקצף.

5. להכנת הקצף: במיקסר עם וו הקצפה להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב וקשה. להוסיף את האינסטנט פודינג לקערת המיקסר ולתת עוד כמה סיבובים עד שהכל יתאחד.

FFFFF

FFFFFFFFFF

6. להוציא את העוגה מהתנור (לא לכבות את התנור) ולשים עליה את הקצף. בעזרת כף לעשות צורה של גלים על העוגה. להכניס שוב לתנור ולאפות עוד 35 דקות בחום של 160 מעלות.

DDDDD

 

AAAA

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה