הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 732

עוקבים: 564

החל מאוקטובר 2013

עשר דקות הכנה, לשכוח מהקדרה לכמה שעות וקיבלתם ארוחה מושלמת. עוף רך, שנושר מהעצמות, ירקות מופלאים וטעימים והכי חשוב מנה מנחמת מאין כמותה.

18/01/2015

DSC_0583למצרכים (ניתן לשנות לפי העדפה, זמינות או בחירה)

1 חציך חתוך לקוביות

1/2 כרובית מופרדת לפרחים

3 קישואים שטופים (לא מקולפים) חתוכים לקוביות גדולות

3 בצלים חתוכים לטבעות

3 גזרים חתוכים לטבעות גדולות

1 שומר גדול פרוס לפרוסות עבות

4 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות

1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות גדולות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

1 פלפל צהוב חתוך לקוביות

4 מקלות סלרי אמריקאי חתוכים למקטעים של 5 ס”מ בערך

4 כרעיים

1.5 כפות גדושות פפריקה מתוקה

1 כפית כורכום

1 כף שטוחה פלפל שחור גרוס

1 כף מלח

6 כפות שמן קנולה

להכנה:

1. לחמם שמן בסיר גדול ושטוח שמתאים לתנור. להוסיף את הבצל ולטגן עד שקיפות.

2. להוסיף את הכרעיים ולטגן עד שישנו צבעם ויהיו זהובים.

3. להוציא את העוף לצלחת בצד ולהוסיף לסיר את כל הירקות.

4. לערבב את הירקות ולטגן אותם תוך כדי ערבוב עדין. להוסיף את התבלינים ולערבב. להוסיף את העוף, לערבב הכל יחד בעדינות (לשים לב שהכל יהיה מכוסה בתבלינים).

5. לכסות את הסיר ולשים בתנור שחומם מראש לחום של 100 מעלות למשך 3 שעות.

DSC_0602

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה