הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 741

החל מאוקטובר 2013

שבלולים משגעים של ריקוטה עם חמוציות, הסוד הוא בבצק המיוחד מהם הם עשויים בהרבה טכניקה וחומרים איכותיים

17/01/2015

בצק שמרים עלים או בשמו המקצועי בצק פולנדר (או בצק 20 אחוז) – בצק עשיר בשומן המקנה לו רכות, אריכות ימים (נשאר טרי לזמן ארוך יותר מבצק שמרים רגיל). הבצק מקופל בשלבי הכנתו כך שבסוף הכנתו מתקבל בצק שמרים עם עלים (ליתר דיוק 144 עלים). לדנישים יש סוגים רבים של מליות ויש להם בדר”כ צורות אחידות המוכרות לנו מהקונדיטוריות (וניל עם שוקולד צ’יפס מגיע בצורת שבלול, גבינה מגיע בריבוע סגור כמו מעטפה, פרג מגיע כמו עניבות ועוד).

DSC_0599למצרכים:

500 גרם קמח

100 גרם סוכר

2 ביצים

7 גרם מלח

100 גרם חמאה

10 גרם שמרים יבשים

כ- 100 סמ”ק מים

לקיפול:

250 חמאה רכה (לא במיקרו)

למילוי:

750 גרם גבינת ריקוטה

200 גרם סוכר

1 ביצה

1 חלמון

50 גרם חמאה רכה

2 כפות קורנפלור

גרידה מ- 1 לימון

תמצית וניל

200 גרם חמוציות מיובשות

למריחה מעל:

ביצה טרופה

לסירופ סוכר:

100 גרם סוכר

100 סמ”ק מים

להכנה:

1. במיקסר עם וו לישה ללוש את כל מצרכי הבצק. להניח במקום חמים להתפחה.

2. לרדד את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 20 על 25. למרוח את החמאה על הבצק בעדינות (לא לקרוע את הבצק) ולסגור אותו צד ימין לכיוון אמצע, צד שמאל לכיוון אמצע ולבסוף אחד על השני. להמתין רבע שעה ולרדד שוב את הבצק ולקפל אותו שוב לפי אותו הסבר. להניח מכוסה לילה במקרר.

DSC_0588

DSC_0589

3. לערבב היטב את חומרי המלית למעט החמוציות.

4. לרדד את הבצק על משטח מקומח ולמרוח מלית בנדיבות.  לפזר מעל חמוציות. לסגור את הבצק לנקניק ארוך. לחתוך פרוסות בעובי 8-10 ס”מ ולהניח על תבנית עם נייר אפיה במרחקים אחד מהשני. להניח לתפיחה של שעה בערך.

DSC_0587

DSC_0590

5. למרוח בביצה טרופה ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20-30 דקות.

6. להרתיח את הסוכר והמים עד שהסירופ יסמיך והסוכר יימס.

7. כשהשבלולים יוצאים מהתנור למרוח עליהם בעזרת מברשת סירופ סוכר.

DSC_0597

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

 לב

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה