הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

כרוב הממולא צמחוני. עם אורז וירקות עם הרבה שמיר, שמן זית ועגבניות. הוא מתאים כתוספת לכל ארוחה או כמנה צמחונית בפני עצמה. הוא צלוי בתנור והוא פשוט מושלם!

01/01/2015

כרוב ממולא

למצרכים:

כרוב בינוני למילוי (הפחוס שמתאים למילוי)

למילוי:

2.5 כוסות אורז מבושלים 3/4 בישול בהרבה מים ומסוננים

2 גזר מגורד

8 פטריות קצוצות

בצל אדום קצוץ

6 עגבניות מרוסקות

צרור שמיר קצוץ

3 כפות של חמוציות

1/3 כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור

לרוטב:

10 עגבניות מרוסקות

6 כפות שמן זית

2 רסק עגבניות קטן

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף סוכר

2 כפות סויה

1/2 ליטר מים רותחים (בערך)

2

להכנה:

1. לפרק את עלי הכרוב מהכרוב בעדינות ולחלוט אותם 2 דקות במים רותחים – תורם לגמישותם.

1

2. לערבב בקערה גדולה את כל מצרכי המילוי ולבדוק טעמים.

3. בסיר שטוח וגדול לשים בתחתיתו (ממש לרפד אותו) בשאריות של עלי כרוב (או בעלים קטנים שלא ניתנים למילוי).

4. למלא את עלי הכרוב בנדיבות. לסגור היטב ולהניח אחד ליד השני בסיר.

35. בקנקן מים או בכד מידה, לשים את כל מצרכי הרוטב. לערבב ולטעום. במידת הצורך לתקן טעמים.

6. לשפוך מעל ובצידי הכרוב. הרוטב צריך לכסות את הכרוב (רק עד חלקו העליון לא יותר מכך).

7. לשים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 45 דקות ולאחר מכן להנמיך את חום התנור לחום של 100 מעלות לעוד שעה. תענוג!

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה