הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

חיתוכיות משלמות! נקודה. גם במראה, גם בטעם, גם בגימור, גם בחיתוך, גם בזריזות ההכנה אין שני להן.

26/12/2014

DSC_0347

חייבת להזכיר לפני העלאת המתכון, חברה יקרה – עדי פלג, שסיפרה על המתכון שאמה כבר שנים מכינה ואני לא יכולתי להישאר אדישה אליו… ולמחמאות שהרעיפה עליו.

למצרכים: (מתאים לתבנית מלבנית של כ- 20 ס”מ על 15ס”מ)

לבסיס:

1 קופסא של חמאת בוטנים

3/4 כוס אבקת סוכר

200 גרם חמאה

2 כוסות ביסקוויטים (אני שמתי עוגיות חמאה) מפוררים

1 חב’ קליק

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

1 שמנת מתוקה

2 כפות מחית נוגט (לא חובה)

50 גרם חמאה

להכנה:

1. בסיר להמיס את החמאה. להוסיף את האבקת סוכר ולערבב יחד עד איחוד (לא צריך להמיס). להוסיף את החמאת בוטנים ולערבב הכל יחד עד איחוד.

2. לשים בקערה גדולה את פירורי הביסקוויט ולשפוך מעל את החמאת בוטנים, לערבב הכל יעד עד שהכל אחיד.

3. לרפד תבנית מלבנית בנייר אפייה, לשפוך לפנים את הבלילה, לפזר מעל קליק ולשים במקרר לחצי שעה.

DSC_0331

4. בינתיים, להמיס את השוקולד, החמאה והשמנת יחד. להוסיף את מחית הנוגט ולערבב עד שהשוקולד חום ומבריק.

5. לשפוך על הבסיס ולשים במקרר לצינון של שעה לפחות. רק אז יהיה ניתן לחתוך בצורה מושלמת את החיתוכיות.

6. לשמור בקופסא אטומה במקרר.

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה