הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

עוגיות מופלאות עם חמאה ואבקת שקדים, העוגייה הנימוחה עם הקריספיות של הסוכר מעל הופכים אותה לעוגייה מושלמת!

25/12/2014

DSC_0319

למצרכים:

לבצק:

200 גרם אבקת סוכר

400 גרם חמאה

4 חלמונים

420 גרם קמח

180 גרם אבקת שקדים

לציפוי:

1 חלבון מקושקש עם מזלג

סוכר לבן לפיזור מעל

להכנה:

1. במיקסר עם וו גיטרה, ללוש את כל המצרכים (של הבצק) עד איחוד (לא מעבר לזה).

2. להעביר את הבצק למשטח מקומח ולחלק אותו ל-4. ליצור מכל חלק גליל ארוך ואחיד (בערך בקוטר של 3-4 ס”מ)

3. לשים את הגלילים במקפיא לשעה.

4. בעזרת סכין מסור (סכין של לחם) לחתוך מכל גליל פרוסות בעובי של חצי ס”מ.

5. לשים את הפרוסות בתבנית אפייה המצופה בנייר אפיה.

6. להבריש את הפרוסות בחלבון, לפזר סוכר.

7. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות למשך 12-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.

8. לשמור בכלי אטום ולהחביא :)

אהבתם את המתכון? עשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה