הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 741

החל מאוקטובר 2013

מאפה קריספי נפלא בשילוב של תרד, גבינות וחלמון… מדהים כמה שזה טעים, יפה ומגרה….

23/12/2014

DSC_0307למצרכים: (שתי תבניות אישיות גודל 22)

למילוי:

250 גרם תרד טורקי שטוף

1 בצל בינוני חתוך לקוביות

4 כפות שמן זית

250 גרם גבינה בולגרית

1 גבינת ברינזה

4 כפות גבינת פרמזן מגורדת

1 ביצה

1/3 כפית אגוז מוסקט

1 חלמון

2 כפות גבינת פרמזן (נוספים לפיזור מעל)

לעלים:

4 עלים של פילו

שמן זית למריחה

מלח

פלפל שחור גרוס

להכנה:

1. לחמם שמן זית במחבת ולטגן בה את קוביות הבצל עד שקיפות. להוסיף את התרד ולטגן יחד עד שיצטמק ויראה נבול. להוסיף מלח ופלפל שחור לפי הטעם. לצנן היטב.

2. בקערה לערבב את הגבינה הבולגרית, הברינזה, הביצה והאגוז מוקסט.

3. לשמן תבנית אישית בשמן זית, לפרוס בתוכה 2 עלי פילו ולהשאיר את שוליהם מחוץ לתבנית ולהבריש אותם בשמן. לשים מעל שכבה של תרד (חצי מהכמות) וליישר בעזרת כף.

DSC_0298

4. לשים מעל שכבת התרד שכבה של גבינה (חצי מהכמות שיש בקערה) וליישר שוב בעזרת כף.

DSC_0299

4. לעשות שקע בגבינה ולשים בתוכה חלמון. לפזר מסביב פרמזן.

DSC_0300

5. לכסות את המאפה עם העלים שנשארו מבצבצים מחוץ לתבנית ולמרוח את חלקו העליון של המאפה בשמן זית.

DSC_0301

6. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 40 דקות או עד שהמאפה מזהיב.

אהבתם את המתכון? עשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה