הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

אי אפשר שלא להתאהב בעוגיות שוקולד האלה. נקודה. עוגיות טעימות, יפות במיוחד וממלאות את המכין אותן בסיפוק עילאי כשרואים את שבירת הסוכר בזמן האפייה. תענוג ממש.

21/12/2014

DSC_0248אי אפשר שלא להתמלא בתחושת סיפוק ואושר כשרואים את העוגיות הללו יוצאות מהתנור. לפני רגע היו שחורות, דקה אחרי לבנות ובדקה הבאה חצי חצי. כשהכנתי את העוגיות הללו לשבת אמרה לי מיכל בתי: “אמא, צריך לזרוק את העוגיות שוקולד… למה? עניתי בתימהון… כי אי אפשר להפסיק לאכול אותן ענתה”….. זו הצרה היחידה איתן – אי אפשר להפסיק לאכול אותן.

למצרכים:

480 גרם שוקולד מריר (5 חבילות פחות שורה)

80 סמ”ק שמן

240 גרם סוכר

6 ביצים

450 גרם קמח תופח

2 כפיות תמצית וניל

קורט מלח

300 גרם אבקת סוכר לגלגול העוגיות

להכנה:

1. להמיס בקערה גדולה את השוקולד. לצנן אותו לטמפ’ החדר.

2. להוסיף אליו את השמן ולערבב.

3. להוסיף לשוקולד והשמן את הסוכר ולערבב. להוסיף את הביצים, הקמח, המלח והווניל ולערבב היטב עד אחידות מושלמת.

4. להניח את הקערה במקרר ל-3-4 שעות. הבלילה תתקשה וזה חשוב מאוד!

5. לכדרר כדורים קטנים (בקוטר של 4 ס”מ בערך) היות והם תופחים…. לא לעשות אותם מפלצתיים, אלא קטנים ועדינים.

6. לשים אבקת סוכר בקערה ולתוכה להעביר את כדורי השוקולד. לגלגל אותם היטב בתוך אבקת הסוכר עד שיהיו לבנים לחלוטין.

7. להניח את הכדורים במרווחים אחד מהשני בתבנית עם נייר אפיה.

8. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 10 דקות.

איזה אושר, תענוג ממש לראות את הר הגעש הלבן הזה…. לצנן היטב ולשים בקופסא אטומה (אם יישאר בכלל…)

את העוגיות הללו הייתי מכינה אצלי בקונדיטוריה והן היו הכי אהובות על הלקוחות. גם ילדיי שלי מכורים לטעם העוגיות הנפלאות הללו…

אהבתם את המתכון? עשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה