הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

לחם משגע, עם ציפוי קראנצ’י, רכות נפלאה בפנים ומילוי מושלם עושים את כל הבדל בינו לבין עוד לחם…

02/12/2014

DSC_0919למצרכים:

500 גרם קמח

1 כף שמרים יבשים

2 ביצים

180 סמ”ק חלב

80 גרם חמאה מומסת

1 כף סוכר

1 כפית מלח

למילוי:

1 כוס גבינה צהובה מגורדת

2 עגבניות קטנות קשות חתוכות לקוביות קטנות

1 כף אורגנו יבש

מעל:

2 כפות חלב

1 כף אורגנו יבש

להכנה:

1. לשים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר עם וו לישה וללוש 5 דקות. להניח את הבצק מכוסה במקום חמים עד שיכפיל את נפחו. כשעתיים בערך.

2. לקמח משטח עבודה ולרדד את הבצק למלבן כשהצד הרחב לכיוון שלנו.

3. לפזר על הבצק גבינה צהובה, לפזר קוביות עגבנייה ולפזר מעל את האורגנו.

DSC_0911

4. לגלגל את הבצק מהכיוון שלנו כלפי מעלה.

IMG_2965

5. לסגור את הכיכר שקיבלנו לצורת עיגול.

6. בעזרת סכין חדה ליצור חתכים עמוקים אך לא עד התחתית. להניח בתבנית אפיה משומנת עם חור. (תבנית בבקה)

DSC_0912

7. להתפיח את הלחם עד שיכפיל את נפחו.

8. בעזרת מברשת להבריש את חלקו העליון של הלחם בחלב ולפזר מעל אורגנו.

9. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 35 דקות. ב- 10 דקות האחרונות של האפייה להוריד את התבנית לחלק התחתון של התנור (לא בתחתית).

10. לחכות כ- 10 דקות ולהפוך על צלחת הגשה. מושלם!!!!!!!!

DSC_0915

DSC_0923

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה