הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 741

החל מאוקטובר 2013

ביסקוטי נפלא, עם שקדים ווניל, פריך ומושלם ליד התה או הקפה

30/11/2014

DSC_0894

למצרכים:

2/3 כוס סוכר

1/4 כפית מלח

13/4 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתייה

3/4 כוס שקדים קצוצים גס

60 גרם חמאה

1 ביצה

1 חלבון

תכולה של 1 מקל ווניל (או 3 כפיות תמצית ווניל)

להכנה:

1. לערבב את הסוכר, קמח, מלח, אבקת אפיה, סודה לשתייה ושקדים קצוצים (להשאיר 3 כפות בצד) בקערת מיקסר עם וו גיטרה. להוסיף את החמאה ולערבב יחד עד שהחמאה נעלמת ומקבלים תערובת פירורית כמו חול.

2. להוסיף את הביצה והחלבון וללוש הכל יחד עד איחוד.

3. בתבנית עם נייר אפייה ליצור נקניק ארוך, לפחוס אותו ולפזר בחלקו העליון שקדים קצוצים שהשארנו בצד מבעוד מועד.

DSC_0882

4. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 35 דקות. אחרי 35 דקות להפוך את הביסקוטי לצידו השני ולאפות עוד 10 דקות.

5. להוציא את הכיכר לקרש חיתוך ולחתוך באלכסון פרוסות בעובי של 5 ס”מ.

6. לפזר את הפרוסות בתבנית, לאפות עוד 10 דקות מכל צד. בתאבון!

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה