הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

עוגת גבינה אפויה עם טעם וניחוח לימון-וניל בציפוי פטל שחור, עוגה רכה וקרמית – שיחזור מדויק לעוגות שעליהן התענגתי בפראג

26/11/2014

1

כשהייתי בסוף השבוע בפראג, גיליתי את עוגות הגבינה. עוגת הגבינה שמוכרים בכל פטיסרי וגם בסטארבקס. העוגות גבינה בגרך כלל עם גימור פירות יער (מה שקיים שם בשפע) עם טעמים של לימון ווניל משגעים. שיחזרתי את הטעם המדויק של העוגה. כל כך מדוייק שכל ביס מזכיר לי את השעה 17:00 בבית הקפה בשדרות וואצלב. עיר אפרורית עם הרבה טעמים ומראות ממכרים.

2למצרכים: תבנית קוטר 24

לתחתית:

1.5 כוסות ביסקוויטים בטעם חמאה

100 גרם חמאה מומסת

למלית:

500 גרם גבינת שמנת (כדוגמת פילדלפיה)

500 גרם שמנת חמוצה

3 ביצים

1 כוס סוכר

1 מקל וניל (תוכן של מקל וניל) או 3 כפיות תמצית וניל

גרידה מ-1 לימון

לציפוי פירות יער:

300 גרם פטל שחור (מגיע קפוא – להפשיר ולא לזרוק נוזלים)

2 כפות סוכר

מיץ מחצי לימון

1 כפית ג’לטין

להכנה:

1. לטחון במעבד מזון את הביסקוויטים ולערבב אותם עם החמאה המומסת. לרפד תבנית אפיה בפירורים בלחיצה עד שהתחתית תתיישר ותהיה חלקה ואחידה. לשים במקפיא 10 דקות.

DSC_0788

2. בקערת המיקסר עם וו הקצפה לשים את הגבינה והסוכר ולערבב אותם יחד כדקה. להוסיף את הביצים והשמנת החמוצה ולערבב יחד במיקסר עוד דקה. להוסיף את גרידת הלימון והווניל.

3. לצקת על תחתית הביסקוויטים. לרפד את תחתית התבנית בנייר כסף.

DSC_0790

4. למלא תבנית גדולה במים ולהניח את התבנית עם העוגה בתוכה (בן מארי) ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל-50 דקות. ממליצה לא לאפות בטורבו את העוגה. לצנן את העוגה.

DSC_0791

5. בסיר קטן להניח את הפטל המופשר, את מיץ הלימון והסוכר ולהביא לרתיחה. בעזרת מוט (מועך) למעוך את הפטל – לא את כולו. להוסיף כפית ג’לטין לערבב על להמסה. להוריד מהגז ולצקת על העוגה. לקרר מספר שעות במקרר לפני ההגשה. עוגה מ-ו-ש-ל-מ-ת!!! בתאבון!

DSC_0801

DSC_0800

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה