הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

אצבעות של בריוש גבינה – מאפים מפנקים, ריחניים ו…..מושלמים לכל מטרה

13/11/2014

המאפה הכי מפנק שהכנתי בתקופה האחרונה. כל כך מפנק שכשהוא יוצא מהתנור קשה לעמוד בפניו, בפני המראה, הריח וכמובן הטעם.

DSC_0584למצרכים:

לבצק

500 גרם קמח

1.5 כפות שמרים יבשים

2 ביצים

180 סמ”ק חלב

80 גרם חמאה מומסת

1 כף סוכר

1 כפית מלח

מילוי:

300 גרם גבינה מגורדת (צהובות קשות, רצוי מעט פיקנטיות כמו קשקאבל, פרמזן, פיקורינו, ועוד- אני שמתי את כל השאריות שהיו לי מהכנות אחרות)

למריחה מעל:

1 ביצה טרופה

50 גרם גבינה צהובה קשה מגורדת (מכל סוג)

להכנה:

1. לשים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר עם וו לישה וללוש 5 דקות. להניח את הבצק מכוסה במקום חמים עד שיכפיל את נפחו.

2. לקמח משטח עבודה ולרדד את הבצק למלבן. לחלק את המלבן לאורכו בעזרת סכין לשניים.

3. לפזר בחלק שקרוב אלינו תלולית ארוכה של גבינה מגורדת ולסגור את הבצק (כמו נקניק ארוך וצר)

DSC_0569

4. לחתוך אל הנקניק לאצבעות באורך 15-20 ס”מ או לפי הגודל שרוצים…. לסגור כל אצבע בשני צדדיה היטב.

DSC_0571

5. להניח את האצבעות בתבנית עם נייר אפייה, למרוח כל אצבע בביצה טרופה, לפזר גבינה מגורדת.

DSC_0574

6. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 30 -35 דקות.

DSC_0586

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה