הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

דבר או שניים על עוגיות השוקולד צ’יפס המקוריות וגם מתכון שהוא פטנט רשום של העוגיות

01/11/2014

דבר או שניים על עוגיות שוקולד צ’יפס המקוריות של נסטלה

המתכון לעוגיות שוקולד צ’יפס המקוריות, נכתב ע”י רות’ וייקפילד ופורסם על ידי נסטלה. המתכון הינו פטנט רשום. רות וייקפילד כתבה את המתכון לעוגיות השוקולד צ’יפס שהגישה בפונדק שלה לחברת נסטלה, בתמורה לאספקת שקולד צ’יפס לכל החיים. נסטלה הדפיסה אותו על כל אריזות השוקולד צ’יפס שהוציאה, ומהר מאוד העוגיות נפוצו ברחבי ארצות הברית והמתכון הפך לאגדה.

חשוב לדעת ששינוי קל במצרכי הבצק ישפיע על המרקם והאופי של העוגייה הסופית. למשל: שינוי היחס בין הסוכר הלבן לסוכר החום ישפיע על העוגיה. בעוד שבמתכון המקורי מדובר על כמויות זהות של השניים, הוספת כמות גדולה יותר של סוכר לבן (על חשבון החום) תניב עוגייה פריכה יותר, ואם תטו את היחס לטובת הסוכר החום העוגייה תהיה רכה יותר.

על מנת לקבל עוגיות שטוחות שימו יותר חלב מביצים. יש חשיבות רבה לערבוב החמאה והסוכרים: ככל שטורפים אותם יחדיו יותר ביסודיות  מקבלים עוגייה אחידה ויציבה. על מנת לקבל עוגיות אחידות בגודל ובצורה, מומלץ להשתמש בכף גלידה קפיצית, שלוקחת כמות קבועה מהבצק. חשוב לזכור שהעוגיות מתרחבות במהלך האפייה, לכן יש למקם אותן במרווחים גדולים אחת מהשנייה.

DSC_0512למצרכים:

מצרכים (כ-24 עוגיות)

300 גרם קמח לבן
200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
120 גרם סוכר לבן
120 גרם סוכר חום כהה
300 גרם שוקולד צ’יפס
2 ביצים
2 כפות חלב
1 כפית שטוחה סודה לשתיה
1 כפית תמצית וניל
½ כפית מלח

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומכינים 2 תבניות גדולות עם נייר אפייה.

2. שמים את שני סוגי הסוכר והחמאה בקערת המיקסר עם וו גיטרה ומקציפים 5 דקות.

3. מערבבים פנימה את הביצים, אחת אחת בכל פעם, עד שהן נטמעות בתערובת, מוסיפים את החלב, תמצית הוניל והמלח, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

5. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם הסודה לשתייה.
מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הרטובה בהדרגה עד שמתקבל בצק רך. מוסיפים בעדינות שוקולד צ’יפס, חשוב לא לערבב יותר מדי.

6. לוקחים כף גדולה מהתערובת, מגלגלים אותה לכדור ומניחים בפינת התבנית (עדיף להיעזר בכף גלידה לביצוע המשימה). באותו אופן מניחים בכל תבנית 12 עוגיות עם מרווחים גדולים ביניהן.

DSC_0503

7. אופים 15-20 דקות, עד שהעוגיות מקבלות צורה ומזהיבות.

כשתוציאו את העוגיות מהתנור הן תהיינה רכות. חשוב לתת להן זמן להתקרר – אחרי 15 דקות בערך הן יהפכו לפריכות וטעימות.

***** אני הוספתי גם 50 גרם אגוזי פקאן לעוגיות – נפלא!!!!

ככל שאופים יותר זמן, העוגיה תהיה יותר שברירית ופחות לעיסה בפה – זה עניין של העדפה אישית.

DSC_0504

מי שמעוניין לקרוא עוד על עוגיות השוקולד צ’יפס מוזמן ללחוץ על הלינק.

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה