הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

הן יודעות לבשל. יאללה כמה שהן יודעות לבשל. הן למדו מהאמהות, מהשכנות ומהחברות בקבוצה. הן יונקות מידע ברשת כמו ציפור שגומעת צוף מפרח, הן מבשלות, מצלמות, משתפות, עונות על שאלות שיש בתגובות והן חדורות אמביציה. הן מקטלגות את המתכונים בתוכנה מיוחדת, שומרות אותם בניידים ושולפות לשיתוף בשעת הצורך. כולן מרגישות לרגע את הזוהר וההילה, כולן מרגישות לרגע קרין גורן.

בקבוצה “אמהות מבשלות ביחד” יש למעלה מ- 200,000 חברות. נשים בכל הגילאים, נשואות, רווקות, נערות ובכל חתך סוציואקונומי (אהה וגם קומץ גברים קטן).

כמו בכל שיח נשים תמיד יש מריבות. המריבות נעות בעיקר סביב נושאים של כשרות (הקבוצה איננה קבוצה כשרה אך תמיד יש מי שעומדת על המשמר), גניבת מתכונים, מחיקת פוסטים שאינם הולמים ע”י המנהלת, ועוד. הקבוצה המציאה את תופעת הנקודה. תופעה זו מעניינית מאוד. מי שרוצה להמשיך לעקוב אחרי פוסט מסויים מסמנת נקודה וממשיכה הלאה. בגלל קצב הפעילות האדיר של הקבוצה הסטטוסים נעלמים כמעט מיד, על כן יש את סימון הנקודה – בכל פעם שתהיה תגובה לסטטוס שאולי תעניין, תתקבל התראה על תגובה. כך ע”י סימון הנקודה, המסמנת מבטיחה לעצמה את המעקב אחרי הסטטוס.

לא אחת אני מוצאת את עצמי בלילה לפני השינה, עוברת על הפוסטים בקבוצה. אני סופגת המון השראה, לעיתים גם מלקטת מתכונים ובעיקר נהנית לקרוא את הפוסטים שעולים בה. הקבוצה היא הטרוגנית, לכל אחת את יש סגנון הבישול שלה אבל בסופו של דבר היא נהיית הומוגנית כי מה שמאחד את כולם זו האהבה למטבח, האהבה לבישול ולכל הכרוך בו.

אני חייבת לציין שדרך קריאת הפוסטים למדתי מספר דברים שלא ידעתי קודם:

1. לפני שבת, יש נשים שלא ישנות בלילה שבין חמישי לשישי ומכינות כל הלילה סלטים ותבשילים.

2. אפשר. כן אפשר להכין פיתות על מחבת בבית (וזה אפילו טעים וממכר).

3. כמה שחשבתי שנשים לא מפרגנות – שם למדתי מה זה פרגון.

4. איך סטטוס יכול לייצר 300 תגובות ו- 1000 לייקים.

5. למדתי שיש תוכנה באייפון לקיטלוג מתכונים.

6. למדתי הרבה על מאכלי עדות, אימצתי לי מתכונים.

7. קיבלתי הרבה טיפים. הרבה טיפים מניסיון רב שנים של נשים במטבח.

8. הדבר הכי חשוב שלמדתי הוא שהקבוצה הזאת שווה יותר מכל ספר בישול, תוכנית בישול או כל מדיה אחרת שמעבירה מתכונים.

מעלה פה, את המתכון המקורי מהקבוצה “אמהות מבשלות יחד” לפיתות שהדהים אפילו אותי.

החלטתי לנסות את הפיתות במחבת. לא כמות גדולה של בצק, לא הרבה פיתות (סה”כ 10), לא הרבה עבודה

**** מצטערת מראש בפני כותבת המתכון שאינני יודעת מי היא ולכן לא כתבתי את שמה.

10710773_862062050494530_46279731201883584_n

אז הכנתי את הפיתות, יצא טוב. אכין שוב? לא בטוחה שאשקיע זמן בהכנת פיתות שוב…אבל היה שווה לנסות :)


DSC_0447 DSC_0449 DSC_0451

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה