אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד
עדכונים:
פוסטים: 751
החל מאוקטובר 2013
1 ק”ג קמח לבן
2.5 כפות שמרים יבשים
1 כף מלח
2 כפות סוכר
1/2 כוס שמן
300-400 מים פושרים
למילוי קלצונה:
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 גוש של גבינה בולגרית/פטה
1 קופסת קוטג’
למריחה ולפיזור מעל:
1 ביצה טרופה
שומשום
להכנה:
בקערת המיקסר לשים את כל מצרכי הבצק. ללוש היטב עד שיתקבל בצק נוח ונעים לעבודה. חשוב את המים להוסיף לאט לאט על מנת שהבצק לא יהיה רטוב מדי.
להניח להתפחה במקום חמים (כחצי שעה). לחלק את הבצק לשניים ולהתחיל עם המאפים.
קלצונה:
בקערה, לערבב את הגבינות יחד. רצוי לא להוסיף מלח מכיוון שהגבינות מלוחות מבעוד מועד.
לפתוח את הבצק על משטח מקומח בעזרת מערוך לעובי של 1 ס”מ. לסמן עיגולים (יחסית גדולים – אני סימנתי עם צלחת קטנה של עוגה) להניח באמצע מילוי בנדיבות ולסגור. לסיים כך את כל הכמות. להניח על תבנית מצופה בנייר אפיה. למרוח בביצה טרופה ולפזר שומשום. לאפות בתנור שחומם מראש 25-30 דקות.
לבייגלים:
לחלק את הבצק הנותר לחלקים שווים. לעשות מכל חלק נקניק ארוך. לקפל אותו לשניים וללפף אחד בשני כמו בורג. לסגור לצורת טבעת ולהניח בתבנית מצופה בנייר אפיה. למרוח ביצה, לפזר שומשום בנדיבות ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לחצי שעה.
אהבתם את המתכון? תעשו לייק אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות