הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

בייגלים וקלצונות מאותו בצק שמרים…

18/10/2014

DSC_025דד7לבצק:

1 ק”ג קמח לבן

2.5 כפות שמרים יבשים

1 כף מלח

2 כפות סוכר

1/2 כוס שמן

300-400 מים פושרים

למילוי קלצונה:

100 גרם גבינה צהובה מגורדת

1 גוש של גבינה בולגרית/פטה

1 קופסת קוטג’

למריחה ולפיזור מעל:

1 ביצה טרופה

שומשום

להכנה:

בקערת המיקסר לשים את כל מצרכי הבצק. ללוש היטב עד שיתקבל בצק נוח ונעים לעבודה. חשוב את המים להוסיף לאט לאט על מנת שהבצק לא יהיה רטוב מדי.

להניח להתפחה במקום חמים (כחצי שעה). לחלק את הבצק לשניים ולהתחיל עם המאפים.

קלצונה:

בקערה, לערבב את הגבינות יחד. רצוי לא להוסיף מלח מכיוון שהגבינות מלוחות מבעוד מועד.

לפתוח את הבצק על משטח מקומח בעזרת מערוך לעובי של 1 ס”מ. לסמן עיגולים (יחסית גדולים – אני סימנתי עם צלחת קטנה של עוגה) להניח באמצע מילוי בנדיבות ולסגור. לסיים כך את כל הכמות. להניח על תבנית מצופה בנייר אפיה. למרוח בביצה טרופה ולפזר שומשום. לאפות בתנור שחומם מראש 25-30 דקות.

לבייגלים:

לחלק את הבצק הנותר לחלקים שווים. לעשות מכל חלק נקניק ארוך. לקפל אותו לשניים וללפף אחד בשני כמו בורג. לסגור לצורת טבעת ולהניח בתבנית מצופה בנייר אפיה. למרוח ביצה, לפזר שומשום בנדיבות ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לחצי שעה.

DSC_0243 DSC_0244 DSC_0245

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה