הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

כעכים מלוחים

פריכים ומאוד טעימים (יש בעיה אחת – אי אפשר להפסיק לאכול אחרי הראשון, השני ובדר”כ השלישי)

למצרכים:

1 ק”ג קמח עם שמרים (או 1 ק”ג קמח + 50 גרם שמרים)

2 חמאה/מחמאה רכה (400 גרם)

1 ספל מים חמימים

1/2 כוס שמן

1/4 כפית אבקת אפיה

2 כפות שטוחות מלח

1 ביצה לטבילה

שומשום לטבילה

להכנה:

במיקסר לעבד עם וו גיטרה את הקמח, החמאה והשמן עד שיראו כמו פירורים והקמח ספג את השומן.

להוסיף את שאר החומרים ולעבד לבצק רך ונוח מאוד לעבודה. להתפיח (כשעה).

ללוש שוב ולהוציא את האוויר מהבצק. לחתוך חתיכות מהבצק ולגלגל לנחשים ארוכים.

לחתוך לרצועות קצרות ולסגור לכעכים (בייגלך עגולים).

לטבול כל כעכ בביצה ולאחר מכן בשומשום.

הכי כיף שיש עוזרים (יהלי היה משועמם אז בעוד אני מגלגלת הוא טבל)

לסדר בתבנית עם מרחקים בין אחד לשני (הם מעט תופחים). להכין את הכל ורק אז לאפות. כי בזמן שמכינים את התבנית הבאה הראשונה מעט תופחת וכן הלאה.

לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כעשרים דקות או עד שיזהיבו.

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!


עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה