הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 741

החל מאוקטובר 2013

חיתוכיות שוקולדתיות שעשויות מ… שאריות. שאריות של עוגיות, של עוגות ושוקולד.

05/10/2014

DSC_0131אחרי החגים, כשנשארתי עם שאריות של עוגת דבש, עוגיות מתוקות שונות שלכולם כבר נמאס לאכול מהם, החלטתי להכין עוגה-חיתוכיות שאף אחד לא יוכל להישאר אדיש לטעמם. כמה שהשאריות יותר משובחות, כך טעמן של החיתוכיות יהיה משובח יותר.

אני שמתי עוגת דבש, ביסקוויטים ועוגיות שונות שנשארו לי שהכנתי במהלך החגים האחרונים. עוד חשבתי שהחיתוכיות יישארו לסוכות, אבל התבדיתי. הן היו כל כך מוצלחות שכמעט לא נשאר דבר.

אני אתן את הרעיון הכללי להכנה, את הטיפים החשובים וכל אחד יוכל להכין לפי העדפה, לפי סוג השאריות ולפי מה שאתם במשפחתכם אוהבים.

למצרכים:

לעוגה: (לתבנית מלבנית בינונית)

כ- 1 ק”ג שאריות של עוגה או עוגיות מפוררים במעבד מזון

4 חבילות שוקולד מריר

500 גרם שמנת מתוקה

ברנדי/רום

50 גרם חלבה מפוררת (אופציה להוספה)

לקרם:

1/2 חבילה של שמנת מתוקה (אני שמתי של 10% שומן)

50 גרם חמאה

2 חבילות שוקולד מריר

להכנה:

1. לשים בקערה גדולה את הפירורים של העוגיות/העוגה, החלבה

2. בקערה לשים את השמנת, השוקולד ולהמיס. לערבב עד איחוד מוחלט.

3. לשפוך על קערת הפירורים ולהוסיף 3-4 כפות של ברנדי/רום. לערבב היטב.

4. לשטח את העיסה בתבנית מלבנית בינונית (אני שמתי בחד פעמי) ולקרר כשעה במקרר.

5. להמיס את חומרי הקרם במיקרוגל ולערבב היטב עד שהקרם יהיה אחיד ומבריק. לשפוך על העוגה ולשים בקירור עד שהקרם יתקשה.

6. לחתוך לריבועים ולשים בקופסא סגורה במקרר.

*** ניתן גם לשמור בהקפאה. *** ניתן להוסיף תוספות לפי בחירה של אגוזים, צימוקים, חמוציות, קוקוס, סוכריות קופצות, קפה ועוד’….

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה