הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

אורז בטעם גן עדן. אין ניסוח קל ופשוט יותר. עד שלא תנסו לא תבינו על מה אני מדברת. שילוב הטעמים, הריחות והמראה לא ניתנים לתיאור מספיק מדויק, עונג של מנה

04/10/2014

Colorful mix of spicesאני מביאה לפניכם מנה מטריפה של אורז עם ירקות כפי שאליזבט העבירה לי. אורז “אחד אחד” עם ירקות ושלל טעמים, ריחות וצבעים שלב אחר שלב, צעד אחר צעד תכינו מנה משגעת שאוכלים בכל בית בהודו בגירסה הצמחונית. במקור משלבים גם בשר כבש… המתכון ייראה ארוך ואולי מסובך זה ממש לא כך. תקראו את המתכון ותבינו כמה שזה פשוט והתוצאה מושלמת. תודה לאליזבט ששוב מביאה אותי לעולמה ושוב נתנה לי את הזכות לבקר בהודו ובמטעמיה.

DSC_0114

 למצרכים:

לירקות:

חצי כרובית מחולקת לפרחים

1 גזר חתוך לפרוסות וכל פרוסה חתוכה לשניים

1 בצל גדול פרוס לטבעות

1 מקל של סלרי פרוס לטבעות

1/2 פלפל אדום חתוך לרצועות

1/2 פלפל צהוב חתוך לרצועות

1/2 כוס אפונה ירוקה (שמתי קפואה)

צרור של נענע (רק העלים)

3 כפות שמן

1/2 כפית כורכום, מלח, פלפל שחור, (לפי הטעם – בערך 2 כפיות מלח וכפית פלפל שחור), 1/2 כפית כמון, 1 כף סוכר, 1/2 כפית קינמון, 1/3 כפית הל

לאורז:

2 כוסות אורז בסמטי (שטוף 3 פעמים ומסונן משאריות מים)

1 כוכב אניס (לי לא היה אז שמתי כפית זרעי אניס)

2 עלי דפנה

1 מקל קינמון שטוח (לי לא היה שמתי מגולגל)

2 מקלות ציפורן

1/2 כפית קינמון טחון

1/4 כפית זרעי כמון

1 כפית כורכום

מלח, פלפל (לפי הטעם)

3 כפות שמן

להכנת המנה:

1. להכין את כל הירקות לפי הוראות ההכנה ברשימת המצרכים המצויינת לעיל.

DSC_0096

2. להכנת האורז:

אורז צהוב: בסיר שטוח וגדול לשים את השמן ולחמם אותו היטב. לשים את האניס, עלי הדפנה, מקל הקינמון ולטגן כמה שניות, להוסיף את שאר התבלינים ולערבב שלא ישרפו. זהירות הם מתחילים מעט לקפוץ. להוסיף 1 כוס אורז ולערבב היטב. לטגן דקה יחד עם התבלינים ולהוסיף 2 כוסות מים רותחים. לערבב ולהביא לרתיחה. אחרי הרתיחה, לכסות את הסיר ולבשל על אש קטנה עד שהאורז מוכן.

DSC_0097

אורז לבן: בסיר קטן נפרד אחר, לשים 1 כף שמן, לחמם אותו היטב, להוסיף את כוס האורז שנותרה (לא מבושלת) לערבב היטב, לטגן יחד דקה ולהוסיף מעט מלח ו-2 כוסות מים רותחים. להביא לרתיחה, לכסות להנמיך את הגז ולבשל עד שבאורז יהיה מוכן.

DSC_0098

כעת, יש לנו 2 סירי אורז. 1 לבן ואחד צהבהב. נמשיך הלאה עם המתכון.

3. להכנת הירקות: 

במחבת גדולה לשים שמן ולחמם אותו היטב. לטגן בצל עד שקיפות. להוסיף את שאר הירקות (פרט לנענע) ולטגן תוך כדי ערבוב עד שיהיו מוכנים במידת אלדנטה (רכים מבחוץ ומעט קשים מבפנים). להוסיף את התבלינים הרשומים לעיל (במצרכים לירקות). לערבב הכל היטב. להוסיף את הנענע ולערבב.

DSC_0099

DSC_0101

4. לשפוך את הירקות המוכנים על האורז הצהוב. לא לערבב. לסגור את מכסה הסיר ולתת להכול להתקרר יחד.

DSC_01045. לאחר שהכול התקרר, לערבב את האורז הצהוב והירקות שמעליו ולהוסיף את את האורז הלבן. לערבב הכל יחד בעזרת הידיים בעדינות רבה.

DSC_0109

DSC_0106

6. להעביר לצלחת הגשה ולפזר מעל עלי נענע טריים. מושלם!!!! ניתן לקשט מעל עם שקדים פרוסים קלויים או פיסטוקים קלויים.

*** על מנת לחמם את האורז על הגז, ניתן להוסיף חצי כס מים רותחים ולחמם תוך כדי ערבוב עדין.

DSC_0114

DSC_0113

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה