הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 737

החל מאוקטובר 2013

כעכים מלוחים נפלאים מקמח כוסמין, מוצלחים לאין ערוך מקמח החיטה

02/10/2014

DSC_0095קמח כוסמין הוא קמח שעשוי מדגן הגדל בעיקר באזור אירן. הכוסמין מכיל אחוז גבוה יותר של חלבון מאשר חיטה, וכן כמות גדולה של סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים ולכן ערכו התזונתי גבוה משל קמח החיטה. אגב, אין כל קשר בין כוסמין לכוסמת. בכוסמין, יש גלוטן (מה שמקנה לקמח את גמישותו), אם כי בכמות פחותה מבחיטה. טעמו של הכוסמין, מעט מתקתק יותר מחיטה ובטעם אגוזי.

את הכעכים המלוחים, הכנתי מקמח הכוסמין – אם כבר לאכול אז לאכול טוב ובריא!

למצרכים:

500 גרם קמח כוסמין לבן

200 גרם חמאה רכה

1 אבקת אפיה

1.5 כפיות מלח

1 כוס מים

1 כפית יאנסון (לא חובה)

לטבילה מעל:

1 ביצה

100 גרם שומשום

מלח גס (לא חובה)

להכנה:

1. לשים את כל מצרכי הבצק בקערת המיקסר עם וו גיטרה וללוש עד איחוד כל החומרים בצורה מוחלטת (שלא יהיו גושי חמאה).

2. לחלק את הבצק לחתיכות קטנות ומכל חתיכה ליצור נחש ארוך וצר יחסית (כמו בתמונה)

DSC_0089

3. להכין מבעוד מועד צלחת עמוקה עם ביצה מקושקשת וצלחת עם שומשום, בנוסף להכין תבנית מצופה בנייר אפייה.

4. לטבול כל כעכ בביצה, לאחר מכן בשומשום להניח בתבנית אפיה ולפזר מעט מלח גס.

5. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.

DSC_0094

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה