הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

לזניה מדהימה, קצת אחרת שאת המתכון שלה קיבלתי מחבר יקר, קובי שמעבר להיותו חבר הוא גם שף מחונן

30/09/2014

DSC_0032

למצרכים:

1 בצל סגול גדול קצוץ דק

1 חבילה של מנגולד (רק החלק הירוק) חתוך לרצועות

2 חבילות רוקט (ללא הגבעולים)

4 שיני שום כתושות

300 גרם מוצרלה פרוסה

100 גרם פרמזן מגורד

500 גרם שמנת מתוקה לבישול (10% שומן יהיה מצויין)

50 גרם חמאה

עלי לזניה מושרים חצי שעה במים קרים

להכנה:

1. לקצוץ את הבצל, המנגולד והרוקט ולשים בקערה גדולה. להוסיף את השום המלח והפלפל. לערבב היטב.

DSC_1005

2. לשמן תבנית מלבנית עם תרסיס שמן ולשים שכבה של עלי לזניה, עליה לפזר שכבה של ירק, עליה לפזר פרמזן ועל זה פרוסות מוצרלה. להמשיך עם שאר המוצרים באותו הסדר. עלי לזניה, על זה ירק, על זה פרמזן ומעל זה פרוסות מוצרלה וכן הלאה.

3. השכבה העליונה והסופית תהיה פרוסות מוצרלה

DSC_1007

4. בקערה קטנה לערבב שמנת מתוקה עם מעט מלח (לפי הטעם) ולשפוך על החלק העליון. זו בעצם תהיה השכבה האחרונה והסופית של הלזניה.

5. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה