הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 728

עוקבים: 562

החל מאוקטובר 2013

עוגת שמרים עשירה ורכה במילוי תפוחים עם קינמון, הריח שממלא את הבית בזמן האפייה לא יבייש אף קונדיטוריית עילית

25/09/2014

DSC_1050המצרכים:

לבצק:

550 גרם קמח

1 כף שמרים יבשים

1 ביצה

5 כפות סוכר

1 כפית מלח

50 גרם שמן

250 סמ”ק חלב (אני השתמשתי בחלב בטעם וניל – מומלץ אם כי לא חובה)

למלית:

5 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות

100 גרם צימוקים בהירים

3 כפות סוכר

50 גרם חמאה

1 כפית קינמון

מיץ מחצי לימון

להכנה:

1. בקערת המיקסר עם וו לישה לשים את כל המצרכים לבצק. ללוש במשך 7 דקות. לכסות את ולהניח את הבצק במקום חמים לתפיחה – עד שיכפיל את נפחו.

2. לשים את החמאה במחבת. להמיס אותה, להוסיף את התפוחים, לטגן יחד תוך כדי בחישה כ- 5 דקות. להוסיף את הצימוקים, להוסיף את הסוכר והקינמון. לערבב ולהוסיף את מיץ הלימון. לערבב כדי שהכל הטעמים יתערבבו ולהוריד מהגז. לצנן היטב!

3. להעביר את הבצק למשטח מקומח ולפתוח אותו לבצק גדול ומלבני (55 על 35) ולשים את המילוי בחלק הרחוק לפי התמונה המצ”ב.

DSC_1039

4. לסגור את המילוי

DSC_1040

5. לכל אורכו של החלק שנותר, ליצור רצועות ארוכות בעובי של 2 ס”מ כמו בדוגמא מפוסט קודם.

6. להניח את הבריוש על תבנית המצופה בנייר אפיה, למרוח בחלמון מעורבב עם חלב, לפזר מעל סוכר גבישי (לא חובה – קונים בחנויות מתמחות) ולהניח לחצי שעה על השייש.

7. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.

8. כשהבריוש יצא מהתנור, בעזרת כפית לטפטף טיפות של דבש.

מושללללללללללם!

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה