הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 747

החל מאוקטובר 2013

תוספת מתקתקה של דלעת צלויה עם פירות יבשים, מנה שהיא בת לוויה מושלמת לאורז לבן או קוסקוס

25/09/2014

DSC_1020למצרכים:

500 גרם דלעת חתוכה לקוביות

3 כפות דבש

2 בצלים פרוסים לחצאי טבעות

3 כפות שמן

3 מקלות קינמון

4 כפות סילאן

1/2 כוס מים

3 כפות סוכר

1/2 כוס יין אדום

10 משמשים מיובשים

10 שזיפים מיובשים מגולענים

10 תאנים מיובשות שלמות

חופן צימוקים לבנים

50 גרם שקדים טבעיים

50 אגוזי קשיו טבעיים

להכנה:

1. לפזר את קוביות הדלעת על תבנית עם נייר אפיה, לבזוק מעל את הדבש ולצלות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד שהדלעת תתרכך כמעט ריכוך מלא (3/4 ריכוך).

2. לטגן את הבצל ב-3 כפות שמן. לטגן עד שקיפות. להוסיף את הקשיו והאגוזים ולהמשיך לטגן יחד עוד 3-4 דקות.

3. להוסיף את מקלות הקינמון, הסילאן, הדבש, הסוכר, היין האדום וחצי כוס מים. לבשל עד רתיחה ועוד 2 דקות.

4. להוסיף את הפירות היבשים, להנמיך את להבת הגז ולבשל יחד 15 דקות. להוסיף את קוביות הדלעת ולבשל יחד עוד חצי שעה, או עד שהרוטב מסמיך.

DSC_1010

הולך נפלא עם אורז לבן, קוסקוס

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה