הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

אם היה אפשר להעביר את הריח דרך המסך, הייתם מבינים על מה אני מדברת. כתר של מלכות ממולא בפסטו וגבינה צהובה. הבצק הרך והעשיר, המילוי , מראה הכתר, הופכים את המאפה לכליל השלמות

21/09/2014

DSC_0989המאפה “כתר של מלכות” הוא המאפה הכי טעים והכי מוצלח שהכנתי עד היום (והכנתי המון, אולי מאות). הבצק המושלם בשילוב המילוי, הופכים את המאפה ליתר ממושלם הן בטעם והן במראה. קל מאוד להכנה וישאיר את כולם מרוצים. את הטועמים – מהטעם, ואת המכינים – מהמחמאות.

למצרכים:

לבצק:

550 גרם קמח

1 כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1 כף שטוחה מלח

1 ביצה

50 גרם שמן זית

250 סמ”ק חלב

למילוי:

1.5 כוסות גבינה צהובה מגורדת

4 כפות גדושות רוטב פסטו

לציפוי:

1 חלמון

2 כפות חלב

שומשום

להכנה:

1. לשים את כל מצרכי הבצק בקערת המיקסר, ללוש את המצרכים כ- 5 דקות – את החלב להוסיף בהדרגה! לשים לפי הכמות שצריך.

2. לשים את הבצק במקום חמים לתפיחה – עד שיכפיל את נפחו.

3. להניח על משטח מקומח ולרדד בעזרת מערוך למלבן גדול (בערך בגודל 35 על 55).

4. בחלק הרחוק למרוח פסטו ולפזר עליו בנדיבות גבינה צהובה.

DSC_0980

5. את החלק התחתון לחתוך לפסים בעובי 2 ס”מ ולגלגל סביב החלק עם המילוי.

DSC_0981

6. לשים על תבנית עם נייר אפיה. למרוח בחלמון מעורבב בחלב. לפזר מעל שומשום.

7. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך חצי שעה.

DSC_0987

DSC_0991

8. יותר ממושלם יש?

 

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה