הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

פשטידה מפתיעה בשילוב של פטריות ואגוזי מלך. כל כך טעים שתחשבו איך לא חשבתם על השילוב הנפלא הזה קודם

19/09/2014

DSC_0978למצרכים:

2 סלסלאות פטריות שמפניון שטופות ופרוסות

2 בצלים פרוסים לטבעות

4 שיני שום כתושות

4 כפות שמן זית

3 ביצים

1.5 כוסות קמח תופח

1 כוס גבינה צהובה מגורדת

1 שמנת מתוקה לבישול 9% שומן

1/2 כוס חלב

1 כוס אגוזי מלך

4 כפות פירורי לחם

1.5 כפיות מלח

להכנה:

1. במחבת גדולה לטגן בשמן זית את טבעות הבצל עד שקיפות. להוסיף את השום, לערבב. להוסיף את הפטריות ולטגן יחד תוך כדי ערבוב כ-5 דקות. לצנן.

2. לשים בקערה את הביצים, השמנת המתוקה, החלב, הקמח, הגבינה הצהובה והמלח ולערבב היטב (רצוי עם מטרפה). להוסיף את הפטריות ואת האגוזים לערבב יחד.

3. לשמן תבנית פיירקס, לפזר 2 כפות פירורי לחם ולשפוך מעל את הבלילה. מעל הבלילה לפזר עוד 2 כפות פירורי לחם.

4. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות 45 דקות. בתאבון.

DSC_0975

 

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

 

לב

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה