הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 741

החל מאוקטובר 2013

מנה מופלאה ומפתיעה בטעמה של ירקות מבושלים ואפויים ברוטב של עגבניות וקוקוס והבונוס מתכון של אורז עם גזר אחד אחד

18/09/2014

DSC_0936מנה מופלאה שנולדה ברגע שפתחתי את הארון וראיתי את נוזל הקוקוס הקסום, מה שנתן למנה טוויסט משגע! מה שמיוחד וחשוב במנה, לחתוך את הירקות לחתיכות גדולות. זה לא סלט ולא גיבץ’ וחשוב להרגיש ולראות כל ירק בפני עצמו.

למצרכים:

1 קופסא של נוזל קוקוס

1 קופסא של עגבניות מרוסקות (אני אוהבת של חברת מוטי)

1 רסק עגבניות קטן

1/2 חציל חתוך לרצועות גדולות

1 קישוא חתוך לרצועות גדולות

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות

1 בצל גדול פרוס לטבעות דקות

2 גזרים חתוכים למקלות גדולים

כרובית קטנה מפורקת לפרחים קטנים (400 גרם)

15 יח’ במיה

3 עגבניות חתוכות ל-8

4 שיני שום פרוסות

שמן זית

מלח, פלפל, פפריקה אדומה, פלפל שחור גרוס

להכנה:

1. בסיר שטוח וגדול (רצוי סוטאג’) לשים 4 כפות שמן זית ולחמם את השמן היטב. להוסיף את הבצל ולטגן עד שקיפות.

DSC_0928

2. להוסיף את השום, לערבב. להוסיף את העגבניות, הפלפל האדום ולערבב יחד. להוסיף את שאר הירקות ולערבב בעדינות (לא לפרק את הירקות).

DSC_0931

3. להוסיף את העגבניות המרוסקות, לערבב הכל יחד. לערבב את נוזל הקוקוס עם רסק העגבניות ולשפוך על הכל. להוסיף 1 כף מלח, כפית פלפל שחור, כף גדושה של פפריקה מתוקה. לבשל יחד ולערבב עד רתיחה.

4. לאחר הרתיחה, לכסות את הסיר עם חצי מכסה ולבשל עוד חצי שעה.

5. בינתיים, לחמם תנור לחום של 180 מעלות, להכניס את הסיר (ללא המכסה) ולאפות כעשרים דקות – חצי שעה.

 מנת הירקות טעימה מאוד על אורז לבן, אז קבלו מתכון לאורז משגע אחד אחד

DSC_0938אורז אחד אחד עם גזר

למצרכים:

2 כוסות אורז – הכי טוב מהסוג הבסמטי (שטוף ומסונן)

4 כוסות מים רותחים

3 גזרים מגורדים על פומפיה עבה

מלח – לפי הטעם

4 כפות שמן זית

להכנה:

את האורז רצוי להכין בסיר טפלון.

1. לחמם היטב את השמן.

2. להוסיף את האורז ולטגן תוך כדי ערבוב 4 דקות (בערך).

3. להוסיף את הגזר ולערבב יחד.

4. להוסיף את המלח (בערך כף) ו – 4 כוסות מים רותחים. להמתין לרתיחה, להנמיך את להבת הגז, לכסות את הסיר ולבשל עד שלא נשארים מים בסיר. לכבות את הגז ולהמתין חצי שעה כשהסיר מכוסה לפני ההגשה.

DSC_0940

לב

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה