הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

כשאין זמן וברגע האחרון צריך לחשוב על מנת קינוח זריזה להכנה אך עם זאת תהיה יפה ומושקעת כדאי לחשוב על מנת הקינוח הבאה, שכולם יהיו בטוחים שהיא קנויה ואם לא קנויה אז מאוד מורכבת.

18/09/2014

*הבלוגרית השתתפה בפעילות סלונה ומגה בעיר.

לפני החג, בשלב התכנונים אני תמיד מכינה לי רשימת קניות מסודרת, אני יודעת בדיוק מה אני מכינה, כמה ומתי. סיפור קטן…

לפני שנה בראש השנה, החלטתי להכין מנה מאוד מורכבת ומסובכת. נערכתי לכך מבעוד מועד. קניתי, עשיתי הכנות מוקדמות, קניתי אפילו כלים מיוחדים למנה המיועדת. הייתי מוכנה למנה שתעשה לנו את החג. רצה הגורל וחליתי. לא יכולתי להשקיע את כל כולי במנה. הבנתי שלא אוכל לעמוד בזה. החלטתי ללכת על משהו מאוד פשוט להכנה אבל יפה ומושקע. שלחתי את יוסי (בעלי) למגה בעיר, זה שליד הבית, עם רשימת קניות קצרה. כשהוא חזר, הפשרתי את הבצק, הכנתי קרם, עשיתי תלתלים מקסימים והמנה היתה פצצצצצה. הבנתי שלא היה צורך להשקיע שעות בהכנת המנה המורכבת. מספיק שוקולד בתוך בצק דק וכל האורחים מרוצים עד הגג.

כשאין זמן וברגע האחרון צריך לחשוב על מנת קינוח זריזה להכנה אך עם זאת תהיה יפה ומושקעת כדאי לחשוב על מנת הקינוח הבאה, שכולם יהיו בטוחים שהיא קנויה ואם לא קנויה אז מאוד מורכבת.

DSC_0845

תלתלי שילר” הוא שמו של קינוח שמורכב מקונוסים אפויים של בצק עלים שממולאים בקרם, המתייחס לתלתלים השופעים של המשורר הגרמני. 

למצרכים:

1 חב’ בצק עלים מופשר

14 קונוסים ממתכת למאפים (קונים בחנויות מתמחות)

1 חב’ שמנת מתוקה

1 אינסטנט פודינג שוקולד

1 כוס חלב

100 גרם שוקולד מריר לעיטור

2 כפיות שמן קנולה

אבקת סוכר לעיטור

להכנה:

  1. לחתוך מהבצק עלים רצועות בעובי 3 ס”מ בעזרת גלגלת.DSC_0825DSC_08262. לעטוף כל קונוס מחלקו העליון לחלקו התחתון (מהחלק הרחב לחלק הצר)DSC_0828

    3. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 20-25 דקות או עד שישחימו.

    4. לקרר היטב.

    5. במיקסר עם וו הקצפה, להקציף את השמנת עם האינסטנט פודינג והחלב עד קבלת קרם יציב וקשה.

    6. להמיס את השוקולד במיקרוגל  ולערבב אותו עם השמן. לערבב יחד.

    7. לטבול כל קונוס (בחלקו הרחב) בשוקולד, לקרר עד שהשוקולד יתקשה.

    8. לשים את הקרם בשק זילוף ולמלא כל קונוס. לפזר על הקונוס אבקת סוכר.

    9. לשים על צלחת הגשה, לעטר אותה לפי בחירה אישית ולהגיש.DSC_0842

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה