הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

עוגיות וקולד צ’יפס עם שיבולת שועל ודלעת. אם לא תספרו מה יש בעוגיות אף אחד לא ידע מה המרכיב הסודי שהופך את העוגייה לבריאה ומושלמת!

14/09/2014

DSC_0909להלן מתכון לעוגיות נפלאות והפעם אחרוג ממנהגי, והכמויות יצוינו בכוסות (כוס מידה בינלאומית). הכי חשוב לא להירתע, אלא להכין את העוגיות ולעמוד על איכותן וטיבן.

למצרכים:

2.5 כוסות קמח

1.5 כוסות שיבולת שועל אינסטנט

1 כפית סודה לשתייה

3/4 כפית מלח

2 כפיות שטוחות קינמון

225 גרם חמאה רכה

1 ושליש כוסות סוכר חום כהה

2/3 כוסות סוכר לבן

1 ביצה גדולה

1 כפית תמצית וניל

1 ורבע כוסות של פירה דלעת (לאפות דלעת בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד ריכוך – כעשרים דקות בערך ולמעוך אותה במזלג)

1 ושלושת רבעי כוס שוקולד צ’יפס

1 כוס אגוזי פקאן/מלך – לא חובה

 להכנה:

1. לערבב בקערה את כל החומרים היבשים (הקמח, שיבולת השועל, סודה לשתייה, קינמון והמלח).

DSC_0899

2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה, הסוכר החום והסוכר הלבן. להקציף 5 דקות. להוריד את החמאה מהדפנות ולהמשיך להקציף. להוסיף את הביצה ולהקציף יחד עוד 2 דקות. להוסיף תוך כדי פעולה איטית של המיקסר את פירה הדלעת והווניל.

DSC_0900

3. להוסיף את תכולת קערת היבשים לקערת המיקסר ולהפעיל בפעולה איטית עד איחוד מוחלט. להוסיף את השוקולד צ’יפס והאגוזים (למי שמעוניין).

4. בתבנית עם נייר אפיה לשים עיגולים של עוגיות (אני שמתי עם כף גלידה רצוי לשמור על אחידות). העיגולים לא צריכים להיות יפים או מושלמים, זה מסתדר באפיה.

DSC_0902

5. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 12-14 דקות או עד שהעוגיות מעט משחימות. לקרר אותם על רשת.

DSC_0909

6. לשמור את העוגיות בקופסא אטומה.

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

 

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה