הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 741

החל מאוקטובר 2013

אליזבט מלמדת ואני מכינה צעד אחר צעד תפוחי אדמה הודיים מופלאים, עם טעמים, ניחוחות וצבעוניות משכרת.

13/09/2014

Colorful mix of spicesמנה של תפוחי אדמה, מאוד נפוצה בהודו. aloo-תפוחי אדמה, zera-כמון. אוסף התבלינים העוטפים את תפוחי האדמה הופכים אותם למנה מיוחדת במינה עם טעמים וניחוחות מיוחדים שמלווים כל ארוחה או מהווים ארוחה בפני עצמה.

DSC_0820

למצרכים:

8 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות בגודל 1.5X1.5 ומבושלים בהרבה מים עד ריכוך (לא ריכוך כמו פירה, שיישארו יציבים אך רכים לנעיצת מזלג) ומסוננים.

1/3 כוס שמן קנולה/תירס

עלי קארי (ענף) או 3 עלי דפנה

1.5 כף תערובת חמשת התבלינים (קצח, גרעיני חרדל, זרעי כמון, זרעי אניס, חילבה – ביחס של כמות שווה ביניהם) שם התערובת בהודית – panch puran

מיץ מ- 1 לימון גדול

1 פלפל חריף קטן חתוך לרצועות דקות

3 כפות כורכום

כוסברה

מלח, פלפל

להכנה:

1. בסיר שטוח וגדול לשים את השמן ולחמם אותו היטב. להוסיף את עלי הדפנה עד שישנו צבע.

2. להוסיף 1.5 כפות מחמשת התבלינים (panch puran) ולטגן יחד בערך דקה – לשים לב שלא יישרף.

DSC_0819

3. להוסיף את הפלפל החריף ולטגן יחד עוד כדקה.

4. להוסיף את הכורכום ולערבב, לטגן עוד דקה בערך. להוסיף את המלח והפלפל השחור.

5. להוסיף את תפוחי האדמה ולערבב בעדינות רבה שלא יתפוררו. לכסות את הסיר ולבשל יחד 5 דקות על אש נמוכה. לכבות את האש.

6. להוסיף מיץ לימון, לערבב בעדינות, לפזר מעל כוסברה קצוצה גס ולהגיש.

*** ותודה לאליזבט אהובתי, שמלמדת אותי את רזי בישול המטבח ההודי בהרבה סבלנות ואהבה.

DSC_0821

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה