הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 741

החל מאוקטובר 2013

מנה שכל ילד לא יוכל להישאר אדיש אליה וגם לא המבוגר האחראי :)

02/09/2014

DSC_0702

חשוב מאוד לדעת ולהבין שכשמכינים פסטה לעולם הרוטב יחכה לספגטי ולא הספגטי לרוטב. את הספגטי מכינים ברגע האחרון ואז מצרפים אותו לרוטב, במקרה זה לרוטב עם כדורי הבשר.

לקציצות:

1/2 ק”ג בשר בקר טחון (רצוי עם מעט שומן, אם הבשר איננו שמן דיו, להוסיף שליש כוס שמן זית לבלילה)

1 ביצה

1/2 כוס פירורי לחם

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית מוסקט

לרוטב:

1 בצל גדול קצוץ

2 כפיות שום כתוש

3 כפות שמן זית

1 ק”ג עגבניות טריות קלופות ומגורדות על פומפיה (או במעבד מזון)

1 קופסא קטנה של רסק עגבניות

1.5 כוסות של מים רותחים

2 כפות סוכר

1 כף מלח

לספגטי:

1 חב’ ספגטי מבושל לפי הוראות היצרן

להכנה:

1. לערבב את כל מרכיבי הקציצות היטב, ללוש את הבשר עד שהכל יתאחד. להכין קציצות ולהניח על משטח עבודה.

DSC_0697

DSC_0698

2. הסיר שטוח וגדול לטגן בצל עד שקיפות. להוסיף את השום ולטגן יחד

DSC_0695

3. להוסיף את העגבניות ולערבב. להוסיף את רסק העגבניות, המים והתבלינים ולערבב יחד. אחרי הרתיחה להנמיך את האש ולבשל 10 דקות.

DSC_0696

4. להעביר את הקציצות לתוך הרוטב ולבשל יחד 40 דקות.

DSC_0699

5. להניח את הספגטי בצלחת, לשפוך עליו רוטב, לערבב היטב, לשים מעל הספגטי קציצות ולאכול. נפלא.

DSC_0704

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה