הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

רולדת שמרים גבינה עשירה עם ניחוחות וניל ממש ממש כמו בקונדיטוריה

23/08/2014

מי שמחפש עוגה דיאטתית שיעבור למתכון אחר. מי שרוצה להכין עוגה שמרים עשירה, פריכה וטעימה במיוחד ממש כמו בקונדיטוריה שיישאר איתי.

DSC_0638

למצרכים:

1 ק”ג קמח עם שמרים

400 גרם חמאה רכה

3 ביצים

2 שמנת חמוצה |(9%)

2 סוכר וניל

1/4 כוס סוכר

1/2 כפית מלח

למילוי: (מספיק ל-2 רולדות)

1 גבינת כנען (500 גרם)

1 קוטג’

1/2 כוס סוכר

2 כפות קמח

2 חלמונים

2 סוכר וניל

תמצית וניל

לעיטור:

סוכר גבישי (קונים בחנויות מתמחות)

להכנה:

1. לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל הרכיבים של הבצק פרט לחמאה ולמלח. ללוש את המצרכים. אחרי שהחומרים יתאחדו להוסיף את החמאה וללוש היטב 4-5 דקות. להוסיף את המלח וללוש עוד 2 דקות. להניח לתפיחה במקרר ללילה.

2. לערבב את כל חומרי המלית היטב.

3. לחלק את הבצק ל-4.

4. לפתוח את הבצק על משטח מקומח בעזרת מערוך. למלבן. בעזרת סכין לחתוך את השוליים לפי הדוגמא. באמצע להניח תלולית של מילוי גבינה.

Untitled-3

5.  לסגור את תלולית הגבינה ע”י הבאת כל רצועה לכיוון האמצע והרמתה על גבי קודמתה.

6. להניח את הרולדה בתוך תבנית אינגליש קייק, למרוח אותה בחלמון, לפזר סוכר גבישי ולהניח להתפחה במקום חמים. להמשיך כך עם שאר הבצק.

7. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך 40 דקות.

8. להכין כוס קפה, לחתוך חתיכת עוגה ולהשאיר גם לחבר’ה….

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

 

לב

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה