הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 741

החל מאוקטובר 2013

עוגה תפוחים עם טעם ממכר של 3 שכבות טעימות כל אחת בפני עצמה. העוגה מלאת ניחוחות, טעמים, קריספית אפילו שהיא פירותית ועסיסית.

16/08/2014

DSC_0605

למצרכים: (תבנית 22)

בסיס:

100 גרם חמאה מומסת במיקרו

1 כוס שיבולת שועל אינסטנט

1/2 כוס קמח תופח

1/2 כוס דחוסה סוכר חום

1/4 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

מעל:

3 כפות ריבת משמש

למלית:

7 תפוחים מקולפים חתוכים לקוביות

3 כפות סוכר חום

50 גרם צימוקים בהירים

1 כפית קינמון

לציפוי:

100 גרם חמאה רכה (1/2 שעה על השיש)

1/2 כוס קמח תופח

100 גרם שיבולת שועל (לא אינסטנט – שלמה)

100 גרם סוכר חום

50 גרם אגוזי פקאן

1 כפית קינמון

להכנה:

1. לשים בקערה את כל רכיבי הבסיס ולערבב היטב. לשמן תבנית אפיה להעביר את בלילת הבסיס לתבנית וליישר ביד על מנת שכל הבסיס יקבל אותו גובה וגם יתאחד תוך כדי.

2. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך רבע שעה.

3. להוציא מהתנור ולמרוח 3 כפות ריבת משמש.

4. בקערה להניח את קוביות התפוחים ולהוסיף את שאר חומרי מלית התפוחים כפי המצוין לעיל. לערבב היטב.

5. לשפוך את מלית התפוחים על שכבת הריבה.

5. במיקסר עם וו גיטרה לשים את כל חומרי הציפוי יחד (למעט האגוזים) ולהפעיל את המיקסר עד שרואים שהתערובת פירורית. לשים לב לא לערבב יתר על המידה בכדי לא לקבל בצק. להוסיף את האגוזים ולתת עוד ערבול קל.

6. לשפוך על התפוחים ולישר שהציפוי יהיה אחיד על גבי שכבת התפוחים.

7. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 45 דקות.

8. זו עוגת התפוחים המושלמת!!!! עד שלא תנסו לא תדעו :)

DSC_0604

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה