הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

בעדה הסורית-כורדית אוהבים מאוד את הטעם חמוץ. להרבה מאכלים מוסיפים לימון או לחילופין מלח לימון ונהנים מהחמיצות המובנת מאליה.

את המרק הבא, מרק פול אוכלים חמוץ ובדר”כ קר. המרק מאוד מרענן ליד מאכלים כבדים כמו חמין, ממולאים או סיפריטו (בשר עם תפוחי אדמה) והוא למעשה מחליף את סלט הירקות שאוכלים ליד.

למצרכים:

500 גרפ פול ירוק טרי שטוף וחתוך לאורך של 2 ס”מ כל חתיכה.

10 שיני שום

2 רסק עגבניות קטן

שמן לטיגון-אידוי

פפריקה אדומה מתוקה

1 לימון סחוט או חצי כף מלח לימון (אני שמה מלח לימון)

אבקת מרק

מלח

להכנה:

לטגן – לאדות את הפול בכ-3 כפות שמן עד שהוא מתרכך מעט.

להוסיף מים (2-3 ליטר לפי בחירה), להוסיף את רסק העגבניות, פפריקה ולבשל עד רתיחה. להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עוד כחצי שעה. להוסיף 2 כפות אבקת מרק ומלח. להמשיך לבשל עוד רבע שעה. לכתוש את שיני השום ולהוסיף לסיר, גם את הלימון/מלח לימון. לבשל עוד כרבע שעה ויש לכם מרק אדום חמוץ וטעים!

אפשר להוסיף אורז לבן לקערת המרק. אני אוהבת בלי.

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה