הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

עוגיות טעימות מאודדד עם שיבולת שועל, אגוזים וצימוקים. והמיוחד בהן – ניתן להכין, לשמור בקרור ובכל פעם כשרוצים מגלגלים ומכניסים לתנור. כמה שהן טעימות…….

04/08/2014

DSC_0520למצרכים:

170 גרם חמאה

150 גרם סוכר

130 גרם סוכר חום

35 גרם דבש

2 כפיות תמצית וניל

1 ביצה

200 גרם קמח

200 גרם שיבולת שועל

1/2 כפית סודה לשתייה

100 גרם אגוזי מלך

100 גרם אגוזי פקאן

50 גרם צימוקים

*** ניתן להמיר חלק מהאגוזים בשוקולד צ’יפס רק לשמור על יחס הכמויות

להלן טבלת המרות משקלות ומידות למי שאין בידו משקל (מה שאני ממליצה בחום למי שאוהב ונוהג לאפות)

להכנה:

1. בקערת המיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה, 2 סוגי הסוכר, הדבש הוניל והביצה ולהקציף יחד 5 דקות – עד שמתקבל קרם בהיר ומעט תפוח.

2. בקערה נפרדת לערבב יחד את הקמח, שיבולת השועל, סודה לשתייה ואגוזים וצימוקים.

3. להעביר לקערת המיקסר ולערבב יחד עד איחוד מושלם.

4. לכדרר כדורים מהמסה בגודל חצי כדור פינג פונג (למי שיש משקל 10-12 גרם כל כדור) ולהניח בתבנית עם נייר אפייה במרווחים אחד מהשני – העוגיות תופחות ומשתטחות מעט. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 12-15 דקות או עד שהן זהובות.

*** חשוב לשים לב לא לנסות להרים את העוגיות לפני קירור מוחלט כי במהלך הקירור הן מתקשות.

עכשיו יקום האחד שיגיד שהן לא עוגיות מושלמות? :)

DSC_0519

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה