הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

2

עוגיות עם ריח מעלף וטעם נפלא

למצרכים:

200 גרם חמאה

3 כפות דבש

4 כפות מים

1.5 כוסות קמח מלא (אני שמתי קמח לבן) – 200 גרם

2.5 כפיות אבקת אפיה

170 גרם סוכר חום

2 כוסות שיבולת שועל

100 גרם קוקוס

150 גרם צימוקים כהים

150 גרם אגוזי מלך קצוצים

להכנה:

להמיס במיקרו חמאה+דבש+מים.

לערבב את כל החומרים היבשים היטב (קמח, אפיה, סוכר חום, שיבולת שועל, קוקוס, אגוזים וצימוקים).

לאחד את שתי התערובות (היבשים והרטובים).

להרטיב את הידיים וליצור עיגולים בגודל כדור פינג פונג.

* לשים לב שתוך כדי כידרור מאחדים את המסה. שמים בתבנית את הכדורים במרווחים (הכדורים גדלים).

לאפות את העוגיות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 15-20 דקות. לשים לב שהן לא משתזפות יתר על המידה. כשהעוגיות חמות הן רכות למגע כשהן מתקררות הן מתקשות.

הריח שאופף את הבית מזכיר קונדיטוריה טובה! לקח לי 3 דקות להכין את העוגיות!

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה