הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

קציצות רכות ונימוחות עם כרובית ברוטב משגע שכל אחד יאהב והבונוס – ללא טיגון!

03/08/2014

DSC_0513לקציצות:

1 ק”ג עוף טחון

1 תפוח אדמה

1 גזר

1 חב’ פטרוזיליה

1 בצל

5 שיני שום

2 ביצים

3/4 כוס פירורי לחם

1 כף שטוחה פלפל שחור גרוס

1 כף שטוחה מלח

לכרובית:

1 כרובית מפורקת לפרחים שטופה ושלוקה עד שתהיה 3/4 רכה.

2 ביצים

קמח

לרוטב:

1 בצל גדול קצוץ

3 כפות שמן זית

3 עגבניות קלופות חתוכות לריבועים

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

1 כף כורכום

1 כף שטוחה מלח (או לפי הטעם)

פלפל שחור גרוס

4 כוסות מים רותחים

להכנה:

1. לשים את כל הירקות שמיועדים לקציצות (לפי הרשימה המופיעה לעיל) במעבד מזון ולקצוץ דק. אם אין מעבד מזון לגרד על פומפייה.

DSC_0502

2. להוסיף את העוף הטחון, הביצים ופירורי הלחם כולל המלח והפלפל. לערבב הכל היטב עד איחוד. להניח למנוחה של רבע שעה.

3. לרפד תבנית בנייר אפיה וליצור קציצות שטוחות.

DSC_0504

4. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לחצי שעה.

DSC_05085.  לטבול כל פרח כרובית בקמח ולאחר מכן בביצה ולהניח בתבנית אפיה כשעליה נייר אפיה. לאפות בתנור (180 מעלות) לחצי שעה.

DSC_05076. בסיר גדול ושטוח לטגן את הבצל בשמן עד שקיפות. להוסיף את קוביות הפלפל האדום, לערבב ולטגן יחד 2 דקות. להוסיף את קוביות העגבניות ולטגן עוד 3 דקות. להוסיף את התבלינים ולערבב יחד. להוסיף את המים הרותחים ולבשל עד רתיחה חזקה.  להנמיך את האש ולהוסיף את הכרובית והקציצות ולבשל יחד כחצי שעה. מדי פעם לנער את הסיר ובעזרת כף לצקת נוזלים על הכרובית והקציצות שלא נמצאות בתוך הרוטב.

מומלץ לאכול עם אורז לבן. טעים. טעים. טעים.

DSC_0513

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה