הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

Colorful mix of spicesחברתי בפייסבוק לאישה מדהימה – אליזבט. מלאכית עם נשמה גדולה ושפית ענקית. ההתמחות שלה היא אוכל הודי. כנראה שמאוד מצאתי חן בעיניה כי היא החליטה ללמד אותי את רזי המטבח המופלא הזה ואת כל הסודות מבית אמה. זה לא עניין של מה בכך וזה כרוך בהרבה אהבה ויצירה משותפת.

האוכל ההודי שכל כך עשיר בטעמו, בצבעיו, במרכיביו ומלא בשלל של ירקות, שלל של תבלינים וטעמים מגוונים יובא אליכם בשיא הפשטות, ההסבר יהיה מאוד מפורט ונגיש לכל. אז……. אליזבט מדריכה, אני מבשלת ומבצעת ויחד נכין אוכל הודי משגע ומופלא בטעמו.

המתכון הראשון, יהיה חגיגה של טעמים צבעים וריחות אמיתיים:

DSC_0451

 תבשיל מש ועדשים שחורות

להכין הכל חתוך על השייש (הכי נוח)

1 כוס מש ירוק

1 כוס עדשים שחורות

משרים יחד את העדשים והמש בקערה עם מים למשך שעה מסננים ומבשלים עד שחצי מוכן. שמים בצד

1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות

2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

1 דלעת חתוכה לקוביות

1 גזר חתוך לקוביות

1 בצל גדול קצוץ

5 שיני שום כתושות

כף שטוחה ג’ינג’ר טרי מגורד

חצי פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות דקות (כולל הגרעינים)

2 כפות גדושות רסק עגבניות

לימון שלם סחוט

3 כפות שמן

תבלינים:

2 כפות גארם מסאלה (חשוב להבין שהטעם השולט הוא הקינמון והציפורן)

4 תרמילים של הל כתושים (בעלי ומכתש)

2 כפות גדושות כורכום

1 כף גדושה פפריקה

כף מלח

כף פלפל גרס גס

חצי חבילה כוסברה/פטרוזיליה קצוצה גס

להכנה:

1. בסיר גדול ושטוח מטגנים  בשמן את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את שום וממשיכים לטגן עוד דקה 2 – להשגיח שלא יישרף.

2. להוסיף את טבעות הפלפל הירוק, לטגן עוד 2 דקות ולהוסיף את הדלעת, הבטטה, הגזר והפלפל האדום.

3. כשהירקות מתחילים להתרכך, להוסיף ג’ינג’ר מגורד. להמשיך לטגן 2-3 דקות.

DSC_0448

3. להוסיף את התבלינים, לערבב בעדינות שהירקות לא יתפרקו, לטגן תוך כדי ערבוב, 3-4 דקות.

4. להוסיף את הרסק עגבניות המש והעדשים, מלח, הלימון ולכסות עד גובה התבשיל  עם מים רותחים.

5. מבשלים על אש קטנה עד שהירקות והעדשים מתרככים ומוכנים לאכילה (בערך 20 דקות חצי שעה)

6. מכבים אש ומערבבים פנימה את הכוסברה/הפטרוזיליה הקצוצה.

DSC_0452

להגשה: מגישים על אורז בסמטי לבן. אפשר לאכול עם צ’פאטי. מאוד טעים עם כף יוגורט למעלה.

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה