הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

שלל ירקות שורש צבעוניים מתקתקים ייתנו את הטויסט החגיגי והמיוחד לכל ארוחה

26/07/2014

DSC_0425למצרכים:

לירקות

צרור של גזרים צבעוניים – קניתי בשוק האיכרים בת”א (או 6 גזרים רגילים כתומים)

1 חב’ של סלק בוואקום. לחתוך את הסלקים לרבעים

2 פלפל אדום חתוך לרצועות

6 שיני שום שלמות

1 בטטה חתוכה לפרוסות בעובי 1.5 ס”מ

חתיכת דלעת פרוסה לפרוסות בעובי 1.5 ס”מ

לרוטב:

1/3 כוס שמן זית

1/3 כוס סילאן

1/3 כוס סויה

פלפל שחור גרוס

להכנה:

1. להכין את כל הירקות לפי הוראות ההכנה. להניח בתבנית.

DSC_0408

2. לערבב את כל רכיבי הרוטב בקערה קטנה (למעט הפלפל השחור). לשפוך מעל הירקות. לערבב היטב כך שהירקות יהיו מצופים היטב ברוטב.

3. לפזר מעל פלפל שחור גרוס.

4. לכסות את התבנית בנייר כסף.

5. לשים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל-50 דקות. להסיר את נייר הכסף ולתת השחמה לירקות (כעשר דקות).

6. טעים מאוד ליד כל מנה.

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה