הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 748

החל מאוקטובר 2013

מרק חמצמץ עם שפע של ירקות, טעים להפליא עם כדורים של קובה נימוחים ואווריריים עם טעם של עוד ועוד ועוד….

18/07/2014

לבצק (לעטיפה):

2 כוסות ג’רישה (קונים במחלקת קטניות בסופר זה למעשה חיטה גרוסה דק) מושרים בהרבה מים (עד שיתנפחו ויתרככו)

4 כוסות סולת

חצי כוס שמן

מלח

להכנת העטיפה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה לשים את הג’רישה (מסוננת היטב וסחוטה מהמים) ואת שאר המצרכים. לשים ומעבדים היטב עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה להניח לחצי שעה מכוסה.

IMG_3940

למילוי:

750 גרם בשר טחון

בצל קצוץ דק

חבילה קטנה של פטרוזיליה

מלח, פלפל שחור טחון, בהרט (אם אוהבים)

לערבב את כל רכיבי המילוי ולעשות מהם קציצות קטנות ולהניח אותן על מגש

להרכבת הקובה:

לוקחים כדור בצק (בגודל כדור פינג פונג) ומשטחים אותו בכף היד. שמים בתוכו קציצה וסוגרים היטב. כך עושים את כל כדורי הקובה. אם מתקשים לעבוד עם הבצק לשמן את הידיים במעט שמן. מניחים את כדורי הקובה במגש. אם נשאר בשר, להכין קציצות ולהניח בצד על מנת להכניסן למרק יחד עם הקובה.

IMG_3935

IMG_3941

להכנת המרק:

בסיר עמוק וגדול שמים: 2 גזרים חתוכים, 2 קישואים חתוכים, 1 סלק מבושל חתוך לחתיכות, חתיכה של דלעת, במיה (נקייה מהראשים-אפשר קפואה של סנפרוסט), 4-5 ענפים של כרפס, קופסה של עגבניות מרוסקות (800 גרם), 4 כפות של שמן זית, 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות ומים עד 3/4 גובה הסיר. להביא את המרק לרתיחה. לאחר הרתיחה להוסיף אבקת מרק, מלח לפי הטעם ו-2 כפות סוכר. לבשל עד שהירקות אל דנטה (לא קשים ולא רכים מדי). לזרוק את הכדורים בצורה מפוזרת בסיר ולבשל עוד כ- 30 דקות. להוסיף מיץ מלימון 1 ולבשל עוד 10 דקות. להשתדל לא לערבב במהלך הבישול על מנת לא לפרק את הקובה.

IMG_3939

IMG_3938

IMG_3937

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה