הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

כדורי בטטה קריספיים נפלאים עשירים בטעמים של פרמזן, צנובר, אורגנו ובטטה. נפלא עם יוגורט קר וצונן ביום קייצי חם

02/07/2014

DSC_0212למצרכים:

4 בטטות גדולות חתוכות לקוביות קטנות

3 כפות שמן זית

3 כפות צנובר

4 כפות גבינת פרמזן מגורדת

1 ביצה

3/4 כוס פירורי לחם

1 ענף אורגנו טרי קצוץ (רק העלים)

1 כפית מלח

להכנה:

1. בתבנית לשים את קוביות הבטטה עם שמן הזית ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לחצי שעה או עד שהבטטות מתרככות. (לא עיסה עדיין נשארות שלמות אם מחזיקים את הקוביות ביד). לקרר היטב.

2. לערבב את כל המצרכים כולל הבטטות ולערבב היטב – זהירות! לא למעוך!

IMG_3724

3. לעשות כדורים וללחוץ מעט כדי לעשות כדור מוצק – זה מתאחד ממש בקלות…

4. להניח על נייר אפיה בתבנית אפיה אחד ליד השני.

IMG_3727

5. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה.

6. לאכול עם יוגורט קר! ארוחה נפלאה לערב קייצי.

DSC_0210

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

 

לב

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה