הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

מנה מופלאה של בורגול אדום עם ירקות יוצרים ארוחה שלמה בפני עצמה או תוספת נפלאה לכל מנה.

29/06/2014

ביום שבת היה כל כך חם שהחלטתי לא לבשל. החלטנו ללכת למסעדה מזרחית “לנגב” חומוס. יחד עם החמוצים והפיתות הגיעו לשולחן 2 צלחות נוספות. האחת עם מג’דרה והשנייה עם בורגול אדום. הבורגול היה מנה מושלמת! כל כך טעימה ששכחתי שהגענו ל”נגב” חומוס. בסיום הארוחה לא התאפקתי וביקשתי את המתכון.

DSC_0201למצרכים:

1 חציל חתוך לקוביות קטנות

1 בצל קצוץ קטן

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

2 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות קטנות

3 כפות גדושות רסק עגבניות

1/2 ק”ג בורגול

1 כפית סוכר

מלח – לפי הטעם

1 ליטר מים רותחים

שמן זית

להכנה:

1. לערבב את החצילים עם 3 כפות שמן זית ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד שקוביות החציל יזהיבו.

2. לטגן את הבצל עם 2 כפות שמן זית עד שקיפות, להוסיף את הפלפל האדום ולטגן יחד, להוסיף את העגבניות ולטגן יחד 2-3 דקות. להוסיף החצילים, את המים ורסק העגבניות ושאר התבלינים. לבשל יחד עד רתיחה ולאחר הרתיחה להנמיך את האש ולבשל יחד 20 דקות.

3. לשטוף את הבורגול היטב ולסנן. להעביר לתוך הסיר לערבב יחד, לסגור את הסיר עם מכסה ולבשל על אש קטנה עד שלא יישארו כמעט נוזלים. להשאיר את הסיר מכוסה לעוד חצי שעה לפני שאוכלים. כל כך טעים יאמי!

4. לגיוון ניתן להוסיף צנוברים קלויים  - בעת ההגשה.

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה