הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

טארט טעים במיוחד וקל להכנה המשלב את הטעם והמרקם העדין של גבינת הריקוטה עם הדובדבנים שעכשיו בשיא העונה.

25/06/2014

DSC_0167

למצרכים:

לבסיס:

250 גרם עוגיות לוטוס טחונות

110 גרם חמאה רכה

למלית:

500 גרם גבינת ריקוטה

2 כפיות תמצית וניל

180 גרם סוכר

3 ביצים

לציפוי:

300 גרם דובדבנים מגולענים

120 מ”ל מים

100 גרם סוכר

1 כפית קורנפלור

להכנה:

1. לבסיס: לערבב את העוגיות עם החמאה עד אחידות. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 7 דקות (לא לכבות את התנור).

2. למלית: לערבב היטב (רצוי במיקסר) את כל חומרי המלית ולשים על הבסיס. לישר את המלית ולשים בתנור למשך חצי שעה. לקרר היטב.

3. לציפוי: לשים בסיר את הדובדבנים המים והסוכר ולבשל 10 דקות. לטחון את הדובדבנים בפולסים קצרים טחינה עבה ומהירה (בעזרת מוט יד). להוציא לקערית קטנה 3 כפות מהמילוי ולערבב עם כפית הקורנפלור. לשפוך חזרה לסיר לערבב היטב עד שהציפוי מעט מסמיך. לקרר. לשפוך על העוגה, להכין כוס קפה לחתוך פרוסת עוגה ולהנות מכל ביס.

DSC_0174

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה