הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

פאי שוקולד מדהים במראהו ובעיקר בטעמו. מתאים למבוגרים ולילדים ובעצם לכולם. כוס יין לבן, פרוסה של פאי מה צריך יותר מזה? אין מנה יותר מנחמת מזה.

21/06/2014

DSC_0130המצרכים לקלתית:

100 גרם סוכר

200 גרם חמאה

1 ביצה

300 גרם קמח

המצרכים למילוי:

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה

200 גרם פירורי עוגיות (רצוי לוטוס לקבלת טעם עשיר)

2 כפיות תמצית וניל

3 ביצים

150 גרם אגוזי צלך קצוצים

לציפוי (גאנש):

100 גרם שוקולד מריר

80 גרם שמנת מתוקה

להכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה, סוכר וביצה. לעבד עד שלא יהיו גושים של חמאה. להוסיף את הקמח ולעבד רק עד שהכול יתאחד לגוש בצק.

2. לרדד את הבצק על משטח מקומח לגודל תבנית אפיה של פאי עגול. לרפד גם את השוליים. לשים על הפאי נייר כסף ולשפוך קטניות עד לגובה התבנית (חומוס, שעועית) על מנת שהבצק לא יצנח באפיה. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20 דקות.

3. להכנת המילוי: להמיס במיקרו בתוך קערה את השוקולד והחמאה ולערבב יחד עד איחוד מושלם. להוסיף את פירורי העוגיות והווניל. לערבב. להוסיף את האגוזים והביצים ולערבב היטב לעיסה אחידה.

4. למלא את הקלתית במילוי השוקולד (גובה 3/4 קלתית) ולאפות יחד בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לרבע שעה. לקרר היטב.

5. להכנת הציפוי: להמיס את השמנת והשוקולד ולערבב עד איחוד מושלם, למרוח על הפאי ולצנן היטב לפני האכילה. ניתן לעטר עם פיסטוק קצוץ, שוקולד לבן או כיד הדמיון הטובה.

DSC_0123

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה